Erdoğan: Yangın mahalline görevli olmayanlar alınmayacak

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 3:00 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 6:41 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yangın bölgelerine görevli olmayanların alınmayacağını söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

28 Temmuz’da başlayan yangın süreci bugün itibariyle 9 günü aştı. 44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196’sı kontrol altına alındı. 5 ilimizdeki 12 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yangınlar için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Azerbaycan’a özellikle teşekkür ediyorum. 100 civarında itfaiyeci gönderilecek. Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacak. Çünkü görevli olmayan bu işi bilmeyenlerle yangın mahallinde mücadele etmek başımıza başka sıkıntılar getirecek.

“İNŞAATA AÇILMASI BİLGİSİ YALANDIR”

Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede verilecektir. Anayasa’nın 169’uncu maddesi uyarınca, yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır ve başka amaçla kullanılamaz. Bunu siyasetçilerden bazılarının ifade ettiği gibi, şahsımın buraların inşaata açılmasına müsaade edeceğim yönünde onayımın olduğu ifadesi yalandır. Kılıçdaroğlu’nun yalandan başka bir sıfatı da yoktur. Yeni ağaçlandırma doğal bitki örtüsüyle uyumlu olacaktır. 252 milyon fidan dikilecek.

“HELP TURKEY’E PRİM VERMEYECEĞİZ”

Türkiye’yi fakir fukara göstermek için HelpTurkey diye bir kampanya başlattılar. Bunun karşısında bizim söyleyebileceğimiz tek bir şey var o da güçlü Türkiye. Fazla dayanamadılar, HelpTurkey’i sildiler. Yalan terörü estirmek suretiyle halkımızı yalana esir etme kampanyası içerisinde olanlar var. Biz prim vermeyeceğiz. Kobani’de bu millet imtihan verdi ve bütün Kürt vatandaşlarımızı koruma altına aldık. Şu anda eğer Türkiye’de 4 milyon ağırlıklı olarak Arap ve Kürt mülteci varsa onlar bizim korumamız altındaysa ve bu özellikle göçmenleri koruması altına alan Türkiye, herhalde zayıf bir ülke değil.