‘Erdoğan ve Yassı Ada’ gafıyla gündeme gelmişti! Oğuz Haksever ekranlara veda ediyor

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 6:39 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 6:39 pm

Televizyon dünyasının önemli isimlerinden NTV spikeri Oğuz Haksever, emekliliğini istedi.

2000 yılında NTV’nin kapısından içeri adım atan deneyimli gazeteci, o günden bu yana kanalda haber müdürlüğü, haber koordinatörlüğü ve çeşitli programları hazırlayıp sundu.

Haksever, Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yassıada ziyareti ve oradaki açıklamalarının ekrana geldiği sırada, büyük bir gafa imza atmıştı.

Mikrofonunun açık kaldığının farkında olmayan deneyimli sunucunun “Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun…” dediği duyulmuştu.

Haberin yayılmasının ardından Haksever özür dileyerek, “Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir” ifadelerini kullanmıştı.

Haksever geçen ay ise rejiye tepki gösterirken yine seyirciye yakalanmış ve video kısa sürede internette viral olmuştu.

İşte Oğuz Haksever’in ‘Erdoğan’ gafı:

 

OĞUZ HAKSEVER KİMDİR?

Başarılı spiker, 20 Mart 1957 tarihinde Gaziantep’te dünyaya geldi. Ankara, Çankaya Lisesinden 1974 yılında mezun oldu. 1974-1979 yılları arasında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin (Gazi Üniversitesi) İşletme Fakültesi’nde eğitim gördü. Mezun olunca Amerika’da Texas A&M Üniversitesi’nde İngiliz Dili Enstitüsü’ne gitti. “Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği” (AISEC) sınavlarını kazanarak Norveç’te bir petrokimya tesisinde 3 ay işletme stajı yapmaya hak kazandı.