Erdoğan ve Karamollaoğlu arasında ‘mesafe’li görüşme

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 4:56 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 1:55 pm

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Saray’da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Görüşmede ikili arasındaki arasındaki ‘oturma mesafe’si dikkat çekti. Konu hakkında da Saadet Partisi’nden açıklama geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı görüşme, saat 15.00’te başladı ve 2 saat 20 dakika sürdü.

“DOSTANE BİR GÖRÜŞME”

Karamollaoğlu, görüşmenin ardından parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Saadet lideri, “Sayın Cumhurbaşkanımıza bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugünü randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem de dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da belki farklı fikirleri taşıyoruz; ama çok dostane, güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum” diye konuştu.

Saadet Partisi: Görüşmenin protokol krizi ile anılması Erdoğan’ı düşünmeye itecektir

‘MESAFE’ DİKKAT ÇEKTİ: BAHÇELİ’NİN OTURDUĞU KOLTUK BOŞ KALDI

Görüşmede Erdoğan’la Karamollaoğlu arasındaki ‘oturma mesafesi’ dikkat çekti, söz konusu detay fotoğraflara yansıdı. Görüşmeye ilişkin videoda Erdoğan’ın Karamollaoğlu’na oturacağı yeri gösterdiği görüldü. Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde ikilinin sandalyede yan yana oturduğu görüşmüştü.

KARAMOLLAOĞLU GÖRÜŞME ÖNCESİ ELEŞTİRMİŞTİ

Parti genel merkezinde düzenlenen haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’la görüşmesi öncesi “Biz bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Seçim başka denetleme başka bir şey” demişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aktarılan bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabulü olumlu bir havada geçti. Görüşmede ülke, bölge ve dünya gündemindeki konular ele alındı. 2 saatten fazla süren görüşmede, Erdoğan ve Karamollaoğlu, iç siyasetten ekonomiye, dış politikadan terörle mücadeleye kadar birçok başlıktaki gelişmeler hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulundu.

 

İşte görüşmenin dikkat çeken kareleri:

 

 

 

 

 

Karamollaoğlu, Erdoğan ziyareti öncesi başkanlık sistemini eleştirdi