Erdoğan ve Bahçeli Yassıada’ya gitti

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 4:32 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 7:53 pm

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin 60’ncı yıldönümünde ‘Yassıada’da yan yana geldi.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamıyla sonuçlanan yargılamaların yapıldığı Yassıada bugün, darbenin 60’ıncı yıldönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açılıyor. Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler adasına dönüştürülürken doğasının zarar görmesi nedeniyle eleştirilmişti.

MHP’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ açılış programına birlikte seyahat ediyorlar” denilerek, iki liderin fotoğrafı paylaşıldı.

 

Fotoğrafta AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin maske taktığı görüldü.

Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamıyla sonuçlanan yargılamaların yapıldığı Yassıada bugün, darbenin 60’ıncı yıldönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açılıyor.

Törene katılmak üzere AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekneyle saat 15.15’de Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na geldi. Erdoğan ile aynı teknede Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na geldi.

Bahçeli: Demokrasi tahammül sistemi, saygı rejimidir