Erdoğan Van mitingini maliyeti belediye yıkıldı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2022 Pazar 12:53 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2022 Pazar 12:53 pm

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van mitingi için dört 673 bin 865 lira harcandığını açıkladı. Beştaş, miting maliyetinin ise Van Büyükşehir Belediyesi’ne yıkıldığını iddia etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki hafta önce Van’da yaptığı mitingin maliyeti belli oldu. Duvar’ın haberine göre; HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Meclis Genel Kurulu’nda kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nin mitingle ilgili harcama belgelerini paylaştı.

Beştaş’ın verdiği bilgiye göre çevre il ve ilçelerden yurttaşların mitinge taşınması için 2 milyon 399 bin 256 liralık ihale yapıldı.

Yaklaşık 800 bini dağıtılan yiyecek, içecek olmak üzere tören, organizasyon, bayrak ve afiş giderleri de dâhil edildiğinde Van Büyükşehir Belediyesinden toplam 4 milyon 673 bin 865 TL harcama yaptı.

“ZEHİR ZIKKIM OLSUN”

HDP’li Beştaş, bu duruma “Siz kimin parasını kime harcıyorsunuz ya? Halk iradesine el koyuyorsunuz, Büyükşehir Belediyesini gasp ediyorsunuz, kayyum atıyorsunuz, halka gitmesi gereken parayı da iktidarın mitingi için Cumhurbaşkanının mitinginde harcıyorsunuz; zehir zıkkım olsun” sözleriyle tepki gösterdi.

Nihat Doğan siyasete giriyor: HDP’den de aday olabilirim