Erdoğan: Valime söyledim hepsini toplayıp götürün

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2020 Cumartesi 4:07 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2020 Cumartesi 4:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, asker uğurlama törenlerindeki görüntülere ilişkin, “Valime ‘böyle durumlarda toplayıp götürün dedim. İstanbul’da böyle bir şeye kesinlikle müsaade edilmeyecek” dedi.

İStanbul Kartal’daki Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, “12 yıl boyunca vali ve belediye başkanı olarak hizmet eden Dr. Lütfi Kırdar, son Menderes hükümetinde sağlık bakanlığı yapmıştır. Lütfi Kırdar Yassıada’da birçok uyduruk davadan yargılanmıştır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Sembolik de olsa bayan milletvekillerinden iki tanesini şöyle alalım

Erdoğan, Lütfü Kırdar’ı tanıtırken, “Son Menderes hükümetinde Sağlık Bakanlığı yapmıştır. İstiklal madalyası sahibi olan doktor Lütfi Kırdar’ın vefatı ise son derece trajiktir. Yassıada mahkemelerinin acımasızlığından payını alanlardan biri de merhum Lütfi Kırdar’dır. Bunlardan birisi CHP’nin kışkırtmalarıyla düzenlenen 28-29 Nisan öğrenci olaylarıdır” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsten can kaybı 5 bin 186 oldu!

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı vaka sayısı 200 bini geçmiş, can kaybı 5 bini aşmışken “Aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz yöntemler sayesinde, salgını en düşük can kaybı oranıyla atlatan ülkeler arasında yer aldık” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Salgın tehdidi altındaki hiçbir vatandaşı hastane kapısından geri çevirmedik. Sağlık hizmetlerinden, özellikle maske, tulum, ilaç, dezenfektan gibi hiçbir konuda yokluk çekmedik” dedi.

1 Haziran’da tüm uyarılara rağmen başlatılan normalleşme sürecinin ardından vaka sayıları da artmaya devam ederken birçok yerden asker uğurlama görüntüleri de virüsün yayılma ihtimalini arttırdığı için eleştirilmişti.

Maltepe’de asker konvoyunda atılan havai fişek kışlada yangın çıkardı

VALİME SÖYLEDİM ‘TOPLAYIP GÖTÜRÜN’

Erdoğan, asker uğurlamalarına ilişkin de “Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Valime ‘böyle durumlarda toplayıp götürün dedim. İstanbul’da böyle bir şeye kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bizim inancımızda tedbirsiz tevekkül olmaz. Rehavetin sonu ya hastalık ya da pişmanlıktır” ifadelerini kullandı.

Asker uğurlaması: Yolu trafiğe kapattılar, tedbirler uymadılar