Erdoğan ‘utanmadan işsizlik var diyorlar’ demişti! 10 temizlik işçisi kadrosuna 6 bin başvuru

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 12:58 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 2:08 pm

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün İŞKUR üzerinden alacağı 10 temizlikçi kadrosuna 6 bin kişinin başvurduğu iddia edildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Utanmadan ‘işsizlik var’ diyorlar, ne işsizliği ya?” demişti.

Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Cüneyt Zorlu, sosyal medya hesabından 6 bin kişiden 2 bin 559’nunun başvuru sağladığı listeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Zorlu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün İŞKUR üzerinden alacağı 10 temizlik işçisi kadrosuna 6 bin kişinin başvuru yaptığını aktardı.

“İŞSİZLİĞİN GELDİĞİ NOKTA”

Zorlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İşte Trabzon’daki işsizliğin geldiği nokta. İŞKUR üzerinden 10 kişinin alınacağı temizlik işine 6 bin civarında kişi başvurdu. Şartları sağlayan 2559 kişi kuraya girme hakkı kazandı.

Trabzon Gençlik spor müdürlüğü tarafından açılan temizlik işi kadrosuna başvuranların eğitim durumu şöyle.

335 kişi Önlisans mezunu (tekniker) 228 kişi lisans mezunu (4 yıllık üniversite mezunu) 8 kişi yüksek lisans.

Kalanı orta okul ve lise mezunu. Oturup listeyi saydık. Temizlik işine 571 üniversite mezunu baş vurmuş. Hala utanmadan , sıkılmadan Trabzon’da insan içine çıkarak siyaset yapan Cumhur ittifakının yönetici ve vekillerinin bu konuda ne diyeceğini merak ediyorum.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100’üncü Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı açıklamada “Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş. İş çok” demişti.

Yine TÜİK mucizesi! İşsizlik azaldı