Erdoğan: Üç doz aşı oldum

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 10:54 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 1:10 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı

Erdoğan’a sorular yöneltecek isimler ise iktidarın yayın organları olan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Yeni Şafak’tan Merve Şebnem Oruç, Takvim gazetesinden Zafer Şahin oldu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

-Maske ve sosyal mesafe önem arz ediyor. Sosyal mesafe gündemimizde yerini koruduğu zaman maskeden de kaçabilmek, kurtulmak mümkün olur. 1.5 metre mesafeye dikkat edilirse maskeden kurtulabiliriz. Bakanımız kısa bir süre sonra bununla ilgili açıklamayı yapacak.

-Aşılarımız geliyor. Aşıları yoğun şekilde yaptığımızda tedbiri olacağız. Ben üç aşımı oldum. Bir de antikor testi oldum. Hamdolsun 2 bin 160’ı yakaladık.

Erdoğan “3 doz aşı oldum” dedi, sosyal medya ayağa kalktı!

-Adeta anayasa bilim kurulu oluşturmanın gayreti içerisinde olduk. Bu konuyla ilgili olarak da en geniş anlamda bir uzlaşı sağlayalım ve bunun neticesinde meydana gelen hazırlığımızı kalkıp tarafa, yani Cumhur İttifakı’na ulaştıralım. Biz ne geniş anlamda uzlaşıyı sağlayamazsak Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı milletimize ulaştırmakta zaafa düşeriz.

-(Diyelim ki ‘millet ittifakı’ 2023 seçimlerini kazandı…) Millet ittifakı neyi neyle yapacak. Kimi kimle bir araya getirecek veya hazırlayacakları bir anaysa metni nasıl ortaya çıkacak? Bu düşündürücürür Bunların anayasa metni hazırlığında millilik ve yerlilik olmaycak.

-PKK’lıyla mı anayasa metni hazırlayacaksınız? Bu anayasanın bir defa milli ve yerli bir boyutu olması şart. Bu millet gayrımilli istemez.

-Parlamenter demokrasi bizim ve bu millet için mazi oldu.

-128 milyar dolar nereye gitti? Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bunlar hesap kitaptan anlamazlar. Bu kadar çalışma, alt yapı, geçirdiğimiz depremler. ‘Bu harcamaları nereden yaptınız?’ diye soran oldu mu? Malatya, Elazığ, İzmir depremleri… Buralara parayı nasıl buluyorsunuz diye soruyorlar mı? Alt yapısı olmayan bir ülkenin üst yapısı her zaman tehdit altındadır. Türkiye altyapısı çürük bir ülke konumunda. Altyapıya önem vermeye devam ediyoruz, çünkü hayatımızı özgüvenli bir şekilde sürdürelim.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dolar tarihi zirveyi gördü! Sosyal medyada tepki yağdı

-(İttifakın adayı kim olacak?)Bizim sahada. Böyle bir tartışma yok. Cumhur İttifakı olarak bu husustaki karar belli. İttifakın diğer ortağı sayın Bahçeli kararlarını başından itibaren açıkladı. Bu dayanışmamız kararlı bir şekilde yürüyor.

-Biz Bush’la da çalıştık, Obama’yla da çalıştık. Bunlar da Demokrattı, hiçbir gerilim yaşamadım. Sayın Biden’la buluşma görüşme trafiğimiz rahat olmadı. Bu gerilimin sebebi ne? Sözde Ermeni Soykırımı. Artık bıktık ya.

-Türkiye’nin içinde olmadığı bir NATO güçlü değildir.

-AB üye ülkeleri içinde hiçbir ülke Kıbrıs’ın ayrışma sürecini bilmez; bunu bilen tek lider benim.

-Macron NATO’nu beyin ölümünden bahsediyor. NATO’nun beyin ölümünden kim bahsediyor? Macron. Macron şu an nerede?  NATO’nun üyesi olan ülkelerden bir tanesi. NATO’nun Macron’u hesaba çekmesi gerekir.

-Bizim için Mısır dünün bir ülkesi değil. Türkiye ve Mısır halklarının tarihten gelen bir gönül ve kader birlikteliği var. İlişkilerimiz bu temelde ilerledi ve ilerliyor. Görüşmeler genişleyerek devam etti ve hala da devam ediyor.

-Bugün Merkez Bankası Başkanı ile görüştüm. Bizim faizleri düşürmemiz şart.