Erdoğan: Türkiye’ye çağ atlattık

Yayın tarihi: 4 Aralık 2021 Cumartesi 5:51 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2021 Cumartesi 5:51 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te “Sivil Toplum Buluşmaları” programında konuştu. Erdoğan’ın “Eğitimde, sağlıkta, dış politikada, istihdamda Türkiye’ye hamdolsun çağ atlattık. Yaptığımız yatırımlarla tüm ülkenin çehresini değiştirdik” sözleri ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Son 19 yıldır olduğu gibi Siirt’e aşkla hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Başkaları gibi sandık ufukta belirince milleti hatırlayanlardan olmadık. Biz 81 vilayetimizin her birini ziyaret ettik. Millete parmak sallamayı siyaset zannedenlerin aksine biz kapısı çalınmadık ev bırakmamak için ter döktük. İlim, irfan, kanaat önderlerimizle görüşmeler yapıyoruz. Toplumumuzun her kesimiyle bağlarımızı güçlendiriyoruz. Sivil toplum buluşmaları altında toplumumuzun kesimleriyle bir araya geleceğiz.

Kamu görevlilerin tehdit edilmesi, milli kurumların yıpratılması, şehit yakınlarımıza edepsizlik yapılması örneklerden sadece birkaçıdır. Yüzde 52’yi siz nasıl gayrı milli kabul edersiniz. Böyle bir anlayış olabilir mi? Biz gayri milliyiz diyorlar.

Nefret siyaseti yapmanın kimseye faydası dokunmaz. Aynı düşünmek, meselelere aynı pencereden bakmak zorunda değiliz. Ancak aynı ülkenin vatandaşları olarak birbirimizle empati kurmak zorundayız. Farklılıklar zaman gelir zenginliktir. Aynı ortak paydada buluşma erdemini göstermeliyiz. Bizi kimse bölemez, biz, kimse ayıramaz. Şimdi bizler güzel bir muhabbet sofrasındayız. Bu muhabbet sofrasını ben şu anda hayranlıkla izliyorum. Siirt’in bu iklimi koruyacağına inanıyorum.

Kıymetli kardeşlerim, Türkiye 19 yılda bir sessiz devrim yaşanıyor. Bunu biz söylemiyoruz Batı söylüyor. Bu sessiz devrimi yapan bu kadro. Eğitimde, sağlıkta, dış politikada, istihdamda Türkiye’ye hamdolsun çağ atlattık. Yaptığımız yatırımlarla tüm ülkenin çehresini değiştirdik.

İnkar politikalarını bir daha geri gelmemek üzere terk ettik. Kardeşliğimizi güçlendirecek çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Attığımız her adımda sadece sizlerin dualarına nail olmayı istedik.

Kısa süre önce bizzat terör örgütü elebaşının yaptığı itiraf bu gerçeği ortaya sermiştir.

Terör sorununu ülkemizin gündeminden tamamen çıkarana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizde teröre ve Kandil uzantılı siyasete yer olmadığının altını çizmek istiyorum.

Kendi çocuklarını Paris’e, Londra’ya gönderip şatafat içinde yaşatırken bu ülkenin evlatlarına ölümü ve öldürmeyi heba görenlere meydanı asla bırakmayacağız.

Elinden tutamadığımız her bir gencin vebali bizim ve sizin üzerinizdedir.”

Seher’in en büyük hayali yürek sızlattı