Erdoğan: Türkiye’de ağır bir yaralanma falan cereyan etmedi

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 9:14 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 9:36 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Tuzla’da bir fabrikada işçilerle yaptığı iftar sonrasında açıklama yaptı. Bugün polisin sert müdahalesini göz ardı eden Erdoğan, “Türkiye genelinde herhangi bir ağır sayılabilecek yaralanma falan cereyan etmedi” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tuzla’da bir fabrikada işçilerle yaptığı iftar sonrasında açıklamalar yaptı. Polisin Türkiye’nin dört bir yanında gösterdiği sert müdahaleyi ve yaralanan yurttaşları göz ardı eden Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde, 1 Mayıs’ı emek ve dayanışma günü olarak biz ilan ettik. Bu emekçi kardeşlerimizle olan dayanışmamızın en büyük ispatıdır. Fakat bunun lafını yapıp,  bugün olduğu gibi bunu farklı eylemlere dönüştürmek isteyen bazı aşırı terörist gruplar var. Bunlar bu güzel günü anlamsız hale getirmenin gayreti içine giriyorlar. Biz bugünü işçinin bayramı gibi kutlamak istiyoruz. Son aldığım bilgiye göre Türkiye genelinde herhangi bir ağır sayılabilecek yaralanma falan cereyan etmedi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle;

  • Başbakanlığım döneminde, 1 Mayıs’ı emek ve dayanışma günü olarak biz ilan ettik. Bu emekçi kardeşlerimizle olan dayanışmamızın en büyük ispatıdır. Fakat bunun lafını yapıp,  bugün olduğu gibi bunu farklı eylemlere dönüştürmek isteyen bazı aşırı terörist gruplar var. Bunlar bu güzel günü anlamsız hale getirmenin gayreti içine giriyorlar.
  • Bugün Paris’te neler olduğunu gördünüz. Bunu normalde burada da yapıyorlardı ama artık fırsat vermiyoruz. Yani işçinin kutsal alın terini sömürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.
  • Biz bugünü işçinin bayramı gibi kutlamak istiyoruz. Son aldığım bilgiye göre Türkiye genelinde herhangi bir ağır sayılabilecek yaralanma falan cereyan etmedi.

İstanbul’da 1 Mayıs: Taksim’e yürümek isteyenlere polis müdahalesi