Erdoğan: Türk ekonomisi dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu

Yayın tarihi: 1 Eylül 2021 Çarşamba 9:26 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2021 Çarşamba 10:57 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak yüzde 21,7 büyüyerek, dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘ZAFERLERİMİZİ AYRIŞTIRMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR’

Şanlı tarihimizin köşe taşlarını manasına ve önemine göre yad ettik. Malazgirt meydanını dolduran binlerce insanımız çok kıymetli mesajlar verdiler. 1071 yılındaki duruşumuzdan hiçbir şey kaybetmediğimiz tüm dünya gösterdik. Malazgirt ruhu dün olduğu gibi bugün de milletimizin yolunu aydınlatmaktadır.

Tarih millet, ve vatan şuuru olmayan kimi çevrelerin ortak zaferlerimiz üzerinden yapmak istedikleri sinsi niyetleri iyi biliyoruz. Bu milleti millet yapan zaferleri ayrıştırmak kimsenin haddi değildir. Ülkemize vakit kaybettiren bu tür suni tartışmaların artık geride bırakılması gerekiyor.

‘EN HIZLI BÜYÜYEN 2. EKONOMİ OLDUK’

Tarihimizin en başarılı operasyonları gerçekleştirmekle kalmadık aynı zaman Karabağ’da, Libya’da büyük başarılara imza attık. İnsanlık tarihinin en büyük sağlık krizlerinden biri olan koronavirüste verdiğimiz mücadele ile insanların takdirini kazandık. Büyük bir devlet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.

Türkiye ekonomisi büyüme trendini devam ettiriyor. Bugün açıklanan 2. çeyrek rakamı ise Türk ekonomisinin dinamizmini gücünü bir kez daha ispat etmiştir. Türk ekonomisi 2 çeyrekte 21,7 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen 2. ekonomi oldu. Bu büyüme verisi Türkiye’nin üretim ülkesi olduğu bir kez daha ortaya koymuştur. Sanayi üretimimizi aylık olarak 14 ayda 13 defa artmış olmasına özellikle dikkat çekiyorum.

İhracat ise %70 artarak… Son 12 ayda ihracatımız tarihimizde ilk kez 200 milyar doları aştı. Firmalarımızın çoğu yurtdışından aldıkları siparişleri yetiştirememekten çalıştıracak adam bulamamaktan şikayet ediyor. Bu yılın ilk ayında düzenlenen yatırım teşvikleri %30 arttı. Bu teşviklerin hayata geçmesiyle 174 bin kişiye ilave iş sağlamasını bekliyoruz. Vakit yatırım üretim, ihracat ve istihdam için daha iştahlı davranma vaktidir. Her zaman bulamayacağımız bir fırsatla karşı karşıyayız. Biz sadece işimize bakıp hedeflerimize odaklanıyoruz.