Erdoğan: Terör örgütlerinin NATO’ya girmesine izin vermeyiz

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 2:25 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 2:58 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında açıklamalar yaptı. Erdoğan Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılma süreçleri hakkında bu ülkelerin terör örgütlerini desteklediğini söyleyerek, “Kimse kusura bakmasın bu terör örgütlerinin NATO’ya girmesine biz izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmaları hakkında açıklamalar yaptı. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“(Kolombiya Devlet Başkanı’nın ziyareti) Dünyada terörün farklı boyutları var. Bunlardan en önemlilerinden biri uyuşturucu kaçakçılığıdır. Bunu görüşme fırsatımız olacak.

“YPG’Yİ NEDEN TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL ETMİYORSUNUZ?”

Terörle mücadelenin kuşatıcılığı çok geniştir. Bizim PKK ile mücadelemiz, aslında AB’nin PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesine, ayrı bir kılıf uydurdular. Öbür tarafta YPG’yi terör örgütü olarak niye kabul etmiyorsunuz? Bunları en iyi bilen biziz. YPG kesinlikle PKK’nın bir farklı doğurduğu terör örgütüdür. Bunları şu anda AB olduğu gibi dünyada da, hatta hatta ileri gidiyorum ABD bile bunlara görüşme noktasında birçok fırsatlar tanıyor. Bunlar terör örgütüdür, terör örgütünün işledikleri suçlar ortadadır. Ne yazık ki Batı bunları hala gizliyor, örtüyor.

“Başta Almanya İsveç Finlandiya her türlü yürüyüşleri yapıyorlar. Biz de verin bize bu teröristleri dediğimiz zaman vermiyoırlar. Biz de bu işi en iyi bilen en iyi takip eden olduğumuza göre gereği ne ise yapmaya devam edeceğiz.”

“Bugün Hollanda Başbakanı ile geniş bir görüşme yaptık. Yarın yine İngiltere ve Finlandiya’nın görüşme talepleri var. Ama açık ve net söylediğimiz bu terör örgütlerinin bütün belgeleri bizde olduğuna göre NATO’nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak NATO’nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak bir güvenlik örgütü olan NATO’ya böyle bir böyle bir terör örgütünün alınmasına da biz evet diyemeyiz. Bunu İsveç için de Finlandiya için de düşünüyorum.
Avrupa üyesi olan birçok üye bırakın bunu kabul etmeyi kendi parlamentolarında konuşmalar yaptırıyorlar. Kendi parlamentolarında yer verip imkanlar sağlıyorlar. Silah, mühimmat temini yapıyorlar Bunların mağduru da biz olduğumuza göre”

“Bir terör estirmeleridir. Ama Batı bunları hala gizleyip örtüyor. Başta Almanya İsveç Finlandiya her türlü yürüyüşleri yapıyorlar. Biz de verin bize bu teröristleri dediğimiz zaman vermiyorlar. Biz de buy işi en iyi bilen en iyi takip eden olduğumuza göre gereği ne ise yapmaya devam edeceğiz.”

FİNLANDİYA VE İSVEÇ’İN NATO’YA KATILIM SÜRECİ

“Bugün Hollanda Başbakanı ile geniş bir görüşme yaptık. Yarın yine İngiltere ve Finlandiya’nın görüşme talepleri var. Ama açık ve net söylediğimiz bu terör örgütlerinin bütün belgeleri bizde olduğuna göre NATO’nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak NATO’nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak bir güvenlik örgütü olan NATO’ya böyle bir böyle bir terör örgütünün alınmasını da biz evet diyemeyiz. Bunu İsveç için de Finlandiya için de düşünüyorum.”

“Avrupa üyesi olan birçok üye bırakın bunu kabul etmeyi kendi parlamentolarında konuşmalar yaptırıyorlar. Kendi parlamentolarında yer verip imkanlar sağlıyorlar. Silah, mühimmat temini yapıyorlar Bunların mağduru da biz olduğumuza göre kimse kusura bakmasın bu terör örgütlerinin NATO’ya girmesine biz izin veremeyiz”

Finlandiya ve İsveç liderlerini ağırlayan Biden, Erdoğan’la görüşmeyecek