Erdoğan teğmenlere çıkıştı: O kılıçları kime çekiyorsunuz, temizlenecekler

Yayın tarihi: 7 Eylül 2024 Cumartesi 4:08 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2024 Cumartesi 4:10 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan teğmenleri hedef aldı. Erdoğan, “İstismarcılar, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Temizlenecekler” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda açıklamalarda bulundu. Kara Harp Okulu’ndaki yemin töreninin ardından bir grup teğmenin bir araya gelerek yemin etmesine de değinen Erdoğan, teğmenleri sert bir şekilde hedef aldı. Erdoğan “O kılıçları kime çekiyorsunuz? diyerek  askerlerin TSK’den ‘temizleneceğini’ söyledi.

Erdoğan’ın ifadesi şöyle:

“Teğmenlerin yemin töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıç çekti. Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir. Üniversitemizle ve kara kuvvetlerimizle, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atacağız. Ordumuzu siyasi emellere alet edenlere karşı gerekli adımları mutlaka atacağız.”

MSB’den teğmenlerin yemin törenine inceleme: Kasıt varsa işlem yapılacaktır

Kaynak: HABER MERKEZİ