Erdoğan TBMM’deki 15 Temmuz törenine neden katılmadı?

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 3:42 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 3:42 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki 15 Temmuz törenine katılmadı. Ertuğrul Özkök, “Acaba Cumhurbaşkanı İstanbul’daki töreni daha fazla mı önemsedi? Ancak Ankara’daki tören saat 14’deydi ve Cumhurbaşkanının Saraçhane’deki törene yetişebilmesi için fazlasıyla zamanı vardı” dedi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ilk bombanın atıldığı TBMM’de yapılacak tören için milletvekili ve yüksek bürokratlara davetiye gönderildi.

Davetiyede TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı belirtildi.

Erdoğan ve Şentop törene katıldı. TBMM’deki törene katılmayan Erdoğan, geçmiş yıllara göre oldukça zayıf katılımın sağlandığı Saraçhane’deki törene katılarak konuşma yaptı.

“İSTANBUL’DAKİ TÖRENİ DAHA FAZLA MI ÖNEMSEDİ?”

Konuyla ilgili olarak Odatv’de yazı kaleme alan Ertuğrul Özkök, “Acaba Cumhurbaşkanı İstanbul’daki töreni daha fazla mı önemsedi? Ancak Ankara’daki tören saat 14’deydi ve Cumhurbaşkanının Saraçhane’deki törene yetişebilmesi için fazlasıyla zamanı vardı. Cumhurbaşkanının bu törene niye katılmadığı benim için hala bir soru işareti. Programı çok önceden belli olduğu halde davetiyeye neden onun ismi de yazılmıştı? Hadi o yoktu TBMM Başkanı da niye katılmadı?” dedi.

Darbelere açık olmak!

İKTİDAR TBMM’DEKİ TÖREN İÇİN CHP’Yİ ELEŞTİRİYORDU

Özkök, iktidarın CHP’nin TBMM önündeki törene katılmamasını eleştirdiğini belirterek, “Şimdi davetiyedeki en önemli ismin, en sembolik mekandaki törene katılmaktan son anda vazgeçmesi iktidarın eleştirilerini geçersiz kılmıyor mu?” ifadelerini kullandı.

SARAÇHANE’DEKİ KATILIM NEDEN DÜŞÜKTÜ?

Saraçhane’deki 15 Temmuz törenine  beş bin kişinin katılmasıyla ilgili olarak da Özkök şunları dile getirdi:

“Sakın siz de “Göbeğini kaşıyan vatandaş” gibi haksız bir ifadeye sığınmaya kalkmayın. Onun yerine şu sorunun cevabını aramak çok daha gerçekçi olacaktır: Acaba bu sorunun cevabı, 15Temmuz sonrası yapılan büyük yanlışlıklar ve o günü sadece “Cumhur İttifakının bayramı haline getirme çabaları olamaz mı? Bu soruların cevabını araştırma görevi önce ve önce AKP’ndir… Soru da basit: Nerede yanlış yaptık?”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.