Erdoğan tartışmasına Mustafa Şentop da katıldı: Bu zaten ikinci adaylığı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 11:51 am - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 12:20 pm

Erdoğan’la ilgili adaylık tartışmasına MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katılarak, “Bu zaten ikinci adaylığı” dedi.

Siyasette AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığına aday olup olamayacağına ilişkin tartışma sürüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “3. adaylıkta sorun yok varsa düzenleme yaparız” minvalindeki açıklamasının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da konuştu. Konuya ilişkin bir makale alacağını açıklayan Şentop, ilginç bir şekilde Erdoğan’ın olası adaylığının ‘ikinci adaylık’ olduğunu savundu.

Şentop, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığıyla ilgili hukuken bir tartışma söz konusu değil. Söz konusu tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı’nın 3.kez adaylıkla ilgili bir sorunu yok. Zaten ikinci adaylığı. Ben bu konuda bir makale yayınlayacağım” ifadelerini kullandı.

ANAYASA NE DİYOR?

Erdoğan ilk kez Ağustos 2014’te, ikinci kez ise 24 Haziran 2018’de cumhurbaşkanı seçilmişti. Anayasanın 101. maddesi “Cumhurbaşkanın görev süresi 5 yıldır. Bir kişi en fazla 2 defa cumhurbaşkanı seçilebilir” hükmü yer alıyor.

İYİ Parti’den Erdoğan açıklamasına jet yanıt: Demek ki Bahçeli de farkında

Bahçeli Erdoğan’ın adaylığı için sert çıkış yapıp tehdit etti