Erdoğan: Tabiatın ikazlarını görüyor, mesajlarını alıyoruz

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 3:46 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 3:46 pm

Tabiatın verdiği mesajları aldıklarını söyleyen Erdoğan, “İnsanoğlunun bitmez tükenmez bir hırsla doğal kaynaklara saldırması, sürdürülemez bir boyuta geldi” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Ağaçlandırma Seferberliği’nde konuştu. Erdoğan, “Bizler yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin düsturuna sahip bir millettin evlatlarıyız. Babalarımızdan, atalarımızdan aldığımız yeşil sevgimizi gelecek nesillere aktarmak asli görevimizdir” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “İnsanoğlunun bilhassa bitmez tükenmez bir hırsla doğa kaynaklarına saldırması, artık sürdürülemez bir boyuta gelmiştir. Bir tarafta yanan orman alanları, bir tarafta sel baskınları bize tabiatın ikazlarıdır. Biz bu ikazları görüyor ve verdiği mesajları alıyoruz.

“TÜRKİYE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINDA AVRUPA 1.’Sİ”

Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa’da birinci, dünyada 4. sırada yer alıyor. Artık her yıl Kıbrıs adası büyüklüğünde bir toprağı kaybetmiyoruz. Değerli misafirler, ülkemiz ormanlarının yüzde 54’ü yangınlara karşı hassas alanlardan oluşuyor. Akdeniz bölgesi, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgeler arasında gösteriliyor. Aşırı yüksek sıcaklıklar ve aşırı düşük nem, şiddetli rüzgarla birleşince yangınların kontrol altına alınması güçleşiyor.

“TARİHİMİZDEKİ EN ZENGİN HAVA FİLOSUNU KURDUK”

Yangınlara karşı tarihimizdeki en zengin hava filosunu bu dönemde kurduk. Amfibi uçakları bu yıl filomuza dahil ettik. Çıkan her yangına en kısa sürede müdahale imkanına kavuştuk.”

İKİ GÜN ÖNCE NÜKLEER SANTRAL AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Erdoğan, 9 Kasım’da ise uzmanlar tarafından eleştirilen nükleer konusunda şunları söylemişti: “Akkuyu Santrali’nin ardından süratle ikinci hatta üçüncü nükleer güç santralimiz için hazırlıklara başlayacağız.”

Erdoğan ve Karamollaoğlu arasında ‘mesafe’li görüşme