Erdoğan: İdlib’de gelişmeler lehe döndü, 3 şehidimiz var

Yayın tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe 2:58 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 3:35 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılışında konuştu. İdlib’deki son duruma ilişkin bilgi veren Erdoğan, “İdlib’de gelişmeler lehe döndü. 3 şehidimiz var” ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada 2 askerin şehit olduğunu söylemişti.

İdlib’den acı haber: 2 asker şehit

“‘Şu koltuğa oturdum, bir daha bu koltuktan kalkmayacağım’, yok öyle bir şey” diyen Erdoğan, 91 yaşında vefat eden Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek için, “Soyadı Mübarek ama ne oldu öldü” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Ülkemizde bir süredir siyasetin ve siyasetçinin itibarını düşürmeye yönelik kampanyalar yürütülüyor. Ne kadar çok vatandaşımız partilerde aktif görev alırsa, siyasetin kalitesi de o derece artar. AK Parti’nin üye sayısının 10,5 milyona ulaşmasıyla gururumuzun nedeni halkımızın siyasetle ilgili olmasıyladır. Yeni dönem akademimizin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, katılımcılara başarılar diliyorum.”

KILIÇDAROĞLU’NA: AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA SANIRMIŞ

Bay Kemal’in ağzından bir şeyler çıkıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Siz zaten, tek partili dönemden bu yana hep aynı şeyi söylediniz. Geldik, geliyoruz hala geleceksiniz… Siz bu millete çok zulmettiniz. Tarih boyunca nice büyüklü küçüklü hükümdarlar gelip geçmiştir. Dün Hüsnü Mübarek soyadı mübarek ama öldü. Neydi ne oldu… Bu kişilerden geriye sadece yaptığı hizmetler kalmıştır.

Bu emaneti namusumuz bilerek üzerine titremeli, hakkını vermek için gayret göstermeliyiz. Bu hassasiyeti yüreğinde hissetmeyenden siyasetçi de olmaz, yönetici de olmaz. Sadece makam, para için siyaset yapanlar gün gelince unutulup gitmeye mahkumdur. Günü kurtarmanın değil, geleceğe eser bırakmanın şuuruyla çalışır. Bizler bu anlayışla 18 senedir çalışıyoruz, Türkiye’nin 81 vilayetini eserlerimizle donattık. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete… Bu alanların hepsinde eserimizin olmadığı il yok.”

‘KİBİR, EN TEHLİKELİ BATAKLIKTIR’

Kibir, kendini üstün görme en tehlikeli bataklıktır. Bizim dinimizde, kültürümüzde biz bunların hiçbirini yapamayız, yaşayamayız. Buraya saplandığınızda iflah olmanız mümkün değildir. Milli iradeyi hiçe sayarsanız, haramı helali umursamazsanız ne yaparsanız yapın halkın ve hakkın rızasına nail olamazsınız. Seçimden seçime kapısına gelen ile her gün yanında olanı aynı tutmaz.

Adaletin olmadığı bir yer oksijensiz dünya gibidir. Her işinizde adaleti gözetirseniz sürekli büyürsünüz. Attığınız her adımda, söylediğiniz her sözde millet sizi görür, notunuzu verir. Siyasetçinin sözü ve tavrı kendi hayatında karşılık bulduğu ölçüde etkilidir.

‘SAVAŞ AY İZLEDİYSENİZ HASTANELERİN HALİNİ BİLİRSİNİZ’

Sağlıkta hastane sayısını 5 bin 500’e hastane yatağı sayısını 240 bine yükselterek altyapıyı güçlendirdik. 18 sene önce bu hastanelerin hali neydi. Sağlam gir hasta çıkarsın. Başta kim var, Bay Kemal. Hiç Savaş Ay’ın programını seyretmediniz mi? Seyrettiyseniz Bay Kemal’in SGK müdürü olduğu hastaneleri bilirsiniz.

Ankaramıza şimdi iki dev şehir hastanesi. Sağlık kurumlarını en modern cihazlarla, ambulanslarla donatırken hekim sayını 161 bine yükselttik. Şehir hastaneleri ile hizmet standartlarını dünya ortalamasının üzerine çektik.

BEKÇİLERİ SAVUNDU

Adaletin tecellisi beyefendiyi rahatsız ediyor. Kanunları yenileyerek pek çok hak arama yolu getirerek, hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde hayata geçmesini sağladık. Emniyette 307 bini aşkın polis ile günün 24 saati milletimize hizmet veriyoruz. Askerimizle, polisimizle, bekçilerimizle terör örgütüne göz açtırmıyoruz. Havalimanı sayımızı 56’ya çıkardık. Terminallerimizin yolcu kapasitesini 317 milyon kişiye yükselttik.

Mahalle bekçisine cinsel taciz davası

‘ALTERNATİF OLARAK GÖZLER TÜRKİYE’YE ÇEVRİLİYOR’

Ekonomide satın alma paritesine göre ülkemizin milli gelirini 13’üncü sıraya yükselttik. Tüm ekonomik göstergelerde 2002’ye göre çok ileri noktaya ulaştık. İhracatımız 181 milyar dolara, turist sayımız 52 milyon kişiye yükseldi. Sanayide ülkemizin dünyanın üretim merkezleri konumuna getirdik. Çin’de yaşanan sorunlar nedeniyle alternatif olarak gözler Türkiye’ye çevriliyorsa sanayi altyapımızın büyük payı var.

Erdoğan’dan CHP’li belediyelere ‘kayyum’ tehdidi: Bedelini ödersiniz

‘LİBYA İYİYE GİDİYOR’

İşte şu anda Libya ile yaptığımız anlaşmada malum çevreleri çıldırtan da bu. Libya iyi gidiyor. O gayrimeşru Hafter var ya, bir yerlerden asker desteği alıyor ve biz de Libya’da askeri eğitim desteği ayrıca eğitimini alan askerlerle beraber daha önce lehine gelişen yapıyı tersine döndürdük.

İDLİB’DE 3 ŞEHİDİMİZ VAR

Aynı şekilde İdlib. İdlib’de de gelişmeler lehe döndü. 3 şehidimiz var. Onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada devam ediyor. 911 km sınırımız var. Bu sınırları Bay Kemal çizmedi. Sen anlamazsın bu işlerden, sen bu işin cahilisin. Bizi taciz eden kim olursa olsun tepesine bineriz. Biz orada Suriye Ulusal Milli Ordusu’yla oradayız. Bu şekilde mücadeleyi sürdürüyor. Biz bu bölgede terör istemiyoruz. Batısından doğusuna bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Yüzbinlerce vatandaşını öldüren bir Esed’i dost olarak görmek mümkün değil.

Türkiye destekli cihatçı militanlar Serakib’i ele geçirdi