Erdoğan, ‘soydaşlarımız gereken dersi verecektir’ demişti… KKTC Cumhurbaşkanı’na ölüm tehdidi

Yayın tarihi: 18 Ekim 2019 Cuma 1:19 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2019 Cuma 1:20 pm

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattı ‘Barış Pınarı Harekatı’ hakkında ‘akan su değil kandır’ diyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı da, Akıncı‘ya yönelik ölüm tehdidi ve hakaret içeren mesajlar gönderenlerin isimlerinin yer aldığı bir listeyi Polis Genel Müdürlüğü’ne teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akıncı, “Birkaç gün önce yaptığım açıklamalarla belirttiğim görüş ve düşüncelerim karşısında fikir yerine küfretmeyi seçen ve bunu ölüm tehditlerine kadar vardıranlar olmuştur” ifadesini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan ‘harekat’ açıklaması: Akan su değil kandır… Bir an önce diyalog ve diplomasi devreye girmeli

Olayla ilgili kişilerin saptandığını ifade eden Akıncı, “Bu kişiler saptanarak Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü’ne iletilmiştir. Bundan sonrası hukuki süreç çerçevesinde ilerleyecektir” dedi.

Akıncı şöyle devam etti:

“Bu topraklarda fikirlerin özgürce ifade edilebilmesi hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz temel ilkelerimizden biri olmaya devam edecektir. Küfür ve tehdide yönelenlere karşı aynı üslubu kullanmamız ise asla düşünülmemelidir. Bana güven duyan ve ilk andan itibaren dayanışmasını gösteren herkese bir kez daha teşekkür ederim. Bu vesileyle, yaşananlar bizleri ne kadar rencide ediyor olsa da yazı ve söylemlerimizde, hepimizin düzeyli üslubunu korumasının önemini bir kez daha hatırlatmak isterim.”

Barış Pınarı Harekatı için ‘akan su değil kandır’ diyen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan yeni açıklama

Erdoğan: Soydaşlarımız gereken dersi en kısa zamanda verecektir

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı hakkındaki sözleri hakkında şunları söylemişti:

“Gerek Cumhurbaşkanı yardımcım olarak Fuat Bey’in bir cevabı var, gerekse parti sözcümün bu konuda sabahleyin zaten bir cevabı oldu. Bunu çok açık ve net söylüyorum; tamamıyla bir hadsizliktir, haddini bilmemektir. Şu an itibarıyla dünyada Kuzey Kıbrıs’ın devlet olarak mücadelesini bizden başka veren var mı? Yok. Bizden başka mücadelesini veren olmadığı halde öyle bir yere doğru savruluyor ki, biraz sabırla yeri geldiğinde arkadaşlarım gerekeni söylediler ama tabii bizlerden de gereken muameleyi de, cevabı da alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ne kalkıp da böyle bir tavırda bulunamaz. Çünkü orayı şu anda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak biz kabul ediyoruz. Bizden başka Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye bir ifadeyi kullanan var mı dünyada? Yok. Ne diyorlar? Kıbrıs diyorlar. Sadece biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diyoruz. Aşağıya da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi diyoruz. Biz neyin mücadelesini veriyoruz, kendisi neyin mücadelesini veriyor? İnanıyorum ki Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlarımız ona da gereken dersi en kısa zamanda verecektir.”