‘Erdoğan sonrasını’ yazdı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı 9:29 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2019 Salı 10:32 am

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde, “Erdoğan sonrası” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Dilipak, son dönemde siyasette yaşanan belirsizliklerin AKP’lilerin kafasını karıştırdığını ileri sürerken, “AK Parti içinde bundan sonrası için yol haritası ve yeni kadrolar konusu ciddi anlamda kafa karışıklığına sebeb oldu” ifadelerini kullandı.

Dilipak, AKP içerisindeki tartışmalara da değinerek, “Son zamanlarda çok fazla sağlığı ile Erdoğan, operasyonlarla Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı tartışmaların odağındaki isimler. Krizi kontrol edemiyorsanız, döner sahibini vurur. Tıpkı hedefine ulaşmayan Bumerang gibi” diye ifade etti. Dilipak, , “Erdoğan karşıtı lobinin” Erdoğan sonrası için bir yol haritası üretmeye çalıştığını da iddia ederken, söz konusu yol haritasının ise İsrail seçimlerinden sonra netleşeceğini belirtti. Dilipak, “Eylül ortalarında İsrail seçimlerinin sonucu belli olacak. Sonra ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Dost kim, düşman kim, kim kiminle beraber, daha net belli olacak. Birilerinin Erdoğan sonrasına ilişkin yol haritası daha net belli olacak” dedi.

 

Dilipak’tan kendi mahallesine: Pahalı arabalarında, deri ve sakatat mı taşıyacaklar?

 

Abdurrahman Dilipak’ın yazısı şu şekilde:

“Belirsizlik söylentiye sebeb oluyor. Son olaylar, yani ABD ile Fırat’ın doğusu ile ilgili kurulan diyalog, HDP’li belediyelere yapılan operasyon ve AK Parti içinde bundan sonrası için yol haritası ve yeni kadrolar konusu ciddi anlamda kafa karışıklığına sebeb oldu. Kamplaşma, hesaplaşma, Media, STK ve iş dünyası ile kurulan paralel ilişkiler can sıkıcı boyutta!

İzmir yangını, Kaz dağları, Türk Tanıtma Ajansına yapılan atama, AK Parti’nin 18. kuruluş yılı tartışmalarının önüne geçti. Davudoğlu polemiği ise büyüyor. Sahi S400 konusu ne oldu!. Urfa’daki Ortak Karargah neyin nesi!. Döviz fiyatlarının bununla ilgisi var mı? Sorular soru içinde.

“Def-i mazarrat celbi menafiden evladır”. Yeni tartışma başlıkları açmak, yeni tehdit anlamında hedefler ve muarızlar ve muhalifler üretmek bu noktada bana çok mantıklı gelmiyor

Son zamanlarda çok fazla sağlığı ile Erdoğan, operasyonlarla Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı tartışmaların odağındaki isimler. Krizi kontrol edemiyorsanız, döner sahibini vurur. Tıpkı hedefine ulaşmayan Bumerang gibi. Erdoğan’a bu lobi hiç güvenmedi.

 

*** 

 

Eylül ortalarında İsrail seçimlerinin sonucu belli olacak. Sonra ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Dost kim, düşman kim, kim kiminle beraber, daha net belli olacak. Birilerinin Erdoğan sonrasına ilişkin yol haritası daha net belli olacak.

Selâm ve dua ile..”