Erdoğan şimdi ne yapacak? Ersin Kalaycığlu askeri operasyonlara dikkat çekti

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 1:15 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 1:15 pm

Haber: Özlem Aktürk

Yerel seçimlerde AKP‘nin yaşadığı hezimet sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izleyeceği yol merak konusu oldu. TELE1 yayınına katılan Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Erdoğan’ın balkon konuşmasındaki sözlerine dikkat çekti.

Türkiye bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Seçimlere CHP’nin oy yükselişi damgasını vururken AKP büyük bir hezimet yaşadı. TELE1 yayınına katılan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu Erdoğan’ın seçimin ardından atacağı adımları değerlendirdi.

Erdoğan’ın seçim sonuçlarını nasıl değerlendireceğini yorumlayan Kalaycıoğlu, ”Erdoğan balkon konuşmasında ‘İmtihandan geçemedik” dedi. Aynı zamanda Irak’ta askeri operasyonlara yöneleceğini belirtti. Yeni ulusal birlik ve onun önde gelen siyasi figürü olmak ve oradan terör örgütünü bitiren askeri bir çözümle bunu çözen Türkiye’yi bu badireden kurtaran ulusal bir lider olma yoluna girecekmiş gib bir mesaj verdi. Göreceğiz yapabilecek mi? Türkiye bugün kolay savunma harcaması yapacak durumda değil. Mali sıkışma var. Emeklilere para olmayan bir ortamda askeri harcamayı ne kadar sürdürebilirsiniz bilmiyorum. Kolay bir tercih değil. Zaman içerisinde ne tarafa doğru bir açılım yapacağını göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN OY YÜKSELİŞİ

CHP’nin oy yükselişini de değerlendiren Kalaycıoğlu, ”Kritik olan mesela bu demokrasi ve hukuk devletine yolu açan bir adım olabilir mi? CHP ve diğer muhalefet bu açılımı temin edebilecek bir girişimde bulunabilir mi? Bugünkü yetmeyecek. Çok daha büyüğünü bulması gerekiyor. En azından yüzde 50. 32 milyonu arkasını alıp hareket edecek bir muhalefete ihtiyacımız var.” dedi.

ERDOĞAN İTTİFAK ARAYIŞINA GİRER Mİ?

”Erdoğan yeni ittifaklara yönelir mi? sorusuna cevap veren Kalaycıoğlu, ”Hemen olacağını düşünmüyorum. Oy kaybetmiş olan İYİ Parti, Saadet seçmenin verdiği mesajı aldığını düşünüyorum. Yeniden Refah ile bir uzlaşma söz konusu olabilir. Yakın gelecekte Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa düşüncesi tamamen gündemden çıktı.” dedi.

AKP’nin hayrı seçime kadar! Seçim bitti çadır gitti

Kaynak: TELE1