Erdoğan, şehit Emre Baysal’ın cenaze töreninde: Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz

Yayın tarihi: 29 Şubat 2020 Cumartesi 5:24 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2020 Cumartesi 6:08 pm

İdlib’de şehit düşen Uzman Onbaşı Emre Baysal için İstanbul’da düzenlenen cenaze törenine katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz” dedi. Şehit Emre Baysal’ın cenaze törenine sarı basın kartı olmayan gazeteciler ‘Cumhurbaşkanlığı programı’ olduğu gerekçesiyle alınmadı.

36 şehit olduğunu açıklayan Erdoğan, Trump’la konuşmasını gülerek anlattı, Berat Albayak kahkaha attı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib’de şehit düşen Uzman Onbaşı Emre Baysal için İstanbul’da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Şehit Baysal için Pendik’te bulunan 15 Temmuz Şehitler Camii’nde tören düzenlendi.

Erdoğan cenaze töreninde bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:

Şu anda musallada sandukası içerisinde bulunan Emre şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz biliyoruz ki şehitlerimiz sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu. Rabbimizin müjdesi zaten çok açık, net ortada. “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Ancak siz bilemezsiniz” Şimdi sandukada işte Emre kardeşimiz bize bu haliyle sesleniyor. Ve bizler de şu anda vatanı için, Allah yolunda bu mücadeleyi verirken şehit olan emre evladımıza, kardeşimize sizler de şehadetinizi en gür sada ile yaptınız. Buna ihtiyacı yok, fakat bu bir Müslüman olarak bizim sadece buradaki kalbi selim ile aklı selim ile ortaya koyduğumuz bir ifade. Biz şimdi onu işte ulu makama uğurluyoruz.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a tepki: Bu neyin kahkahası?

Şu anda Suriye’de Libya’da belki de çok daha farklı yerlerde, geçmişte nasıl bu mücadeleyi vermişsek bundan sonra da aynı mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Şunu bilmemiz lazım ki şehitler tepesi hiçbir zaman boş değildir, boş kalmayacaktır. Bu topraklar, sıktığınız zaman şüheda fışkıracak topraklardır. Şehit kanlarıyla yoğurulduğu zaman o şühedanın fışkırdığı toprak olur. Tekrar rabbimden rahmet diliyoruz.”

BAYRAĞIMIZI ALLAH İNDİRMESİN

İdlib’de dün yaşanan saldırıda şehit düşen 3 yıllık Uzman Onbaşı Emre Baysal’ın evine şehit ateşi düştü. Baysal’ın Sancaktepe’de bulunan evine ve sokaktaki tüm evlere Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Bir ambulansın da hazır bekletildiği sokakta, şehit Emre için dua okundu. Şehidin dayısı Umut Başal, “Vatan sağ olsun, Bayrağımızı Allah indirmesin. Şehitlerimizi yüce mevlam yüceltsin. Kendisi nişanlıydı. Nisan’ın 20’sinde düğünü olacaktı. Evini tuttu, eşyasını aldı. Kullanmak nasip olmadı. Şehitlik mertebesine yükseldi. Konuşması çok zor.” diye konuştu.

Alman gazeteleri: ‘Erdoğan ateşle oynuyor’

GAZETECİLER ERDOĞAN GELİYOR DİYE ŞEHİT CENAZESİNE ALINMADI

İdlib’de şehit düşen Uzman Onbaşı Emre Baysal için İstanbul’da düzenlenen cenaze törenine sarı basın kartı olmayan gazeteciler ‘Cumhurbaşkanlığı programı’ olduğu gerekçesiyle alınmadı.

Şehit Baysal için Pendik’te bulunan 15 Temmuz Şehitler Camii’nde tören düzenlendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib’de şehit düşen Uzman Onbaşı Emre Baysal için İstanbul’da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Şehit cenazine protokol kuralları uygulanarak sarı basın kartı olmayan gazeteciler alınmadı. Gerekçe olarak ise şehit cenazenin Cumhurbaşkanlığı programı olduğu söylendi.

Anka haber ajansının muhabiri içeri alınmadı.