Erdoğan seçim öncesi büyük “müjdeyi” verdi! 20 yıl borçlan bir ev verelim

Yayın tarihi: 13 Eylül 2022 Salı 3:02 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2022 Salı 8:11 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların ev almak için 20 yıl borca gireceği  sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı.

AKP medyasının günler önce duyurduğu sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Projede en ucuz ev 608 bin TL, en pahalı ev ise 850 bin TL olacak. Durumu iyi olmayan vatandaşlar bu evlere sahip olabilmek için 20 yıl borç ödemek zorunda kalacak. Ev sahibi olabilmek için projeye hane geliri 18 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek.

Kiracı-ev sahibi anlaşmazlığına yeni düzenleme

CHP’Lİ VEKİL’DEN UYARI: ALAN KİŞİNİN CEBİNDEN KAÇ LİRA ÇIKACAK?

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, açıklanan projeye, “Adeta dağ fare doğurdu” şeklinde tepki gösterdi. Ulaş Karasu, Erdoğan’ın açıkladığı proje hakkında, “Bunlar, en alt açıklanan fiyatlar. 240 ayın sonunda bu fiyatlar kaç lira olacaktır? Alan kişinin cebinden kaç lira çıkacaktır?” diye sordu.

TOKİ’nin fiyatlandırmasının memur maaş zammına endeksli olduğunu hatırlatan Ulaş Karasu, “Ayrıca bu sosyal konutları alan vatandaşlarımızın, sözleşmelerini imzaladıktan sonra ödemelerine başlayacakları ifade edildi. Aynı anda hem kira hem de sosyal konut taksiti ödeyecekler” dedi.

Ulaş Karaca, 2018 Temmuz ayında TOKİ’den konut alan bir yurttaşın aylık ödemesinin 4 yılda yaklaşık yüzde 80 oranında arttığı uyarısında bulundu. Karaca, “Size bir örnek vermek istiyorum; 2018’in temmuz ayında TOKİ’den sosyal konut alan bir vatandaşımız bin 630 TL öder iken 4 yıl sonunda şu anda taksitler 2 bin 930 lira olmuştur” ifadelerini kullandı.

ANKA’ya konuşan Karasu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uzun süredir reklamını yapmış olduğu sosyal konut projesi, bugün Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Adeta dağ fare doğurdu. 2 yıl içerisinde 250 bin konut yapacaklarını ifade ediyorlar. Bu inşaat maliyetleri ile müteahhitlerin her gün teminat mektubu yaktığı, işleri yarım bıraktığı bir dönemde öncelikle bu ihaleleri nasıl gerçekleştirecekler?” ifadelerini kullandı.

Ulaş Karasu, projeyle ilgili olarak inşaat maliyetleri konusunda uyarıda bulundu. Karasu, “İnşaat maliyetlerini düşürmedikleri müddetçe bu fiyatlara yaptırma şansları bulunmuyor. Vatandaşa satacakları fiyatlar noktasında da açıklama yaptılar. 2 artı 1 daire için 2 bin 280, 3 artı 1 daire için 3 bin 187 TL’den başlayan fiyatlardan bahsettiler. Bunlar, en alt açıklanan fiyatlar. 240 ayın sonunda bu fiyatlar kaç lira olacaktır? Alan kişinin cebinden kaç lira çıkacaktır?” dedi.

81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin yerleri şöyle: