Erdoğan şaşırdı, 1992’de açılan üniversiteyi ‘Biz açtık’ dedi

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 7:35 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 11:26 pm

Şanlıurfa’da yapılan açılışta konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 1992’de açılan Harran Üniversitesi’ni kendilerinin açtığını söyledi.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor, seçim önce milletin kalbinde sonra sandıkta kazanılır.” ifadelerini kullanırken 1992’de açılan Harran Üniversitesi’ni de kendilerinin yaptığını iddia etti.

Erdoğan konuşmasında “Kardeşlerim Şanlıurfa Havalimanı, Harran Üniversitesini kim yaptı. Ötekiler sadece konuşmayı bilir biz ise sadece yaptıklarımız söylüyoruz. Hayat pahalılığı başta olmak üzere yine biz düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şikayet edilen belediyenin AKP’li olduğunu öğrenince şoke oldu

MAHMUT TANAL’DAN TEPKİ

CHP Milletvekili Mahmut Tanal kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterirken, Şanlıurfalılara da seslendi.

Mahmut Tanal yaptığı paylaşımda ” Şanlıurfa mitinginde konuşan Erdoğan, Harran Üniversitesi’ni biz kurduk diyor. Harran Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 yılında kuruldu. Harran Üniversitesi varken AKP diye bir parti yoktu! Ne iş RTErdogan Şanlıurfalı hemşerilerim bunların dediklerine inanmayın” ifadelerini kullandı.

VAN’DA DA TARİHLERİ KARIŞTIRMIŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuşmuş ve konuşmasında yine tarihleri karıştırarak “Van’a üniversiteyi kim getirdi? Biz” demişti. Ancak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 20 Temmuz 1982 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile kuruldu.

Erdoğan tarihleri karıştırdı! 1982’de açılan üniversiteyi ‘Biz açtık’ dedi