Erdoğan: Salon bir kalktı bir indi, mesele damardan girmek…

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 4:24 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 4:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri törenindeki konuşmasında bir anısını anlattı, “Salon bir kalktı, bir indi, mesele damardan girmek…” dedi.

Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Refah Partisi’nde İstanbul İl Başkanı iken Sudan’da yaşadığı bir anıyı anlattı.

“Hiç unutamıyorum; Sudan’da uluslararası bir toplantıya katılıyorum. Rahmetli Erbakan hocamız beni görevlendirdi. Ben de partimizin İstanbul İl Başkanıyım” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Bizim yurtlarımızda kalan Sudanlı bir gencimiz orada beni gördü, hemen yanıma yaklaştı. ‘Tayyip Abi burada ne işin var?’ dedi. ‘Konferansa görevli geldim’ dedim. ‘Sen beni nereden tanıyorsun?’ dedim. ‘Sizin Fetih yurtlarınızda kaldım, şimdi döndüm’ dedi. ‘Buradan ayrılma, konuşmam var, tercümanlık yapacaksın, tamam mı?’ dedim. ‘Ne demek’ dedi. Ben konuşmayı yaptım, o da tercümeyi yapıyor. Konuşmanın çok çok güzel detayları vardı. Son cümleleri ile o zamanki dünya efkari umumiyesinin gerektirdiği bir cümle idi. Tabi Sudanlı gencin tercümesi işi gayet iyi götürdü. Son anda da o günün sloganik cümlesini ben söyleyince salon bir kalktı, bir indi. Mesele damardan girmek… Ülkelerinize döndüğünüzde bizim oradaki elimiz, ayağımız, gören gözümüz olacaksınız.”

Erdoğan: ‘Kazanırsak mültecileri göndereceğiz’ diyor, biz göndermeyeceğiz