Erdoğan: Rusya’nın askeri harekatını reddediyoruz

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 2:56 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 2:56 pm

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatını reddettiklerini söyleyen Erdoğan, “Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumak için gerçekleştirdiği mücadeleyi destekliyor” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri harekatın yankılar sürüyor. Dünya liderleri, saldırıya yaptıkları açıklamalarla tepki gösterirken, Beştepe’de 1 saat 45 dakika süren güvenlik zirvesi yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da ilk açıklama geldi.

Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabulünde konuşan Erdoğan, “Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatı kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi belirtiyorum” dedi.

“Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım, bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir” diyen Erdoğan, “Türkiye’nin, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini, biraz önce görüştüğüm Sayın Zelenskiy’e de ifade ettim” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrısını tekrarladı ve “Kendi vatandaşlarımız ile Tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna’da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanmasında üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Ukrayna’da havalimanına füze isabet etti

Türkiye’den Rusya’ya çağrı: Bu haksız ve hukuksuz eylemi durdurun

Flaş… Rusya, Ukrayna’da askeri operasyon başlattı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler