Ruhani’den Erdoğan’a sessiz kalmayın çağrısı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2020 Cumartesi 5:35 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2020 Cumartesi 9:50 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile birer telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmelerde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Erdoğan ile Salih arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, bölgedeki krizleri çözmek için bölgesel ve uluslararası işbirliğine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Görüşmede iki cumhurbaşkanı ayrıca, radikal düşünceler ve terörizmle mücadelenin ülkeler arasındaki işbirliğiyle bölgenin istikrarını sağlanması konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Salih’e, “Irak’ın bölgesel ve uluslararası çatışmaların sahası olmasına izin vermedik” dediği kaydedildi.

SESSİZ KALMAYIN ÇAĞRISI

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Ruhani, Erdoğan’a, ‘ABD’nin küstah eylemlerine birlikte karşı koyma’ çağrısında bulundu. Ruhani Erdoğan’a hitaben, “Saldırgan bir eyleme karşı sessizliğimiz, daha saldırgan eylemlere girişmek için daha fazla meydan okumaya neden olabilir” dedi. Kaynak: Ruhani’den Erdoğan’a ‘Sessiz kalmayın’ çağrısı