Erdoğan’dan AKP’lilere: Partiye tavır alanları günü geldiğinde değerlendireceğiz

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 9:49 am - Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı 9:53 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP’lilere tehdit gibi sözler sarf etti. Erdoğan, ” Partiye tavır alanları günü geldiğinde değerlendirmek için bir kenara koyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Kendisi veya istediği biri aday olamadı diye partiye tavır alan biri hiçbir zaman Ak Partili zaten olamamış demektir. Bunları günü geldiğinde değerlendirmek üzere kenara koyuyoruz” dedi.

CHP’ye de tepki gösteren Erdoğan, “Ülkenin zarar görmesi umurlarında değil” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“31 Ocak’ta artık seçim kampanyamızın resmi başlangıcını büyük aday tanıtımı ve manifesto toplantımızda başlatacağız. Bu tarihe kadar adaylarımızın illerinde tanıtım sürecini tamamlamış oluyoruz. Yeniden aday olanlar ile ilk defa aday gösterdiğimiz arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yeni arkadaşlarımıza bayrağı devredecek arkadaşlara katkıları için teşekkür ediyoruz. Özellikle şahsım partim olarak bu sürece katılanlara şükranlarımı sunuyorum.

Daha önce ifade ettim, bir kez daha söylüyorum, kendisi veya istediği biri aday olamadı diye partiye tavır alan biri hiçbir zaman Ak Partili zaten olamamış demektir. Bunların hepsini de günü geldiğinde değerlendirmek için kenara koyuyoruz. Davasının gidecek gönül erleriyle yol yürüdük şimdiye kadar, aynı şekilde devam edeceğiz. Hizmet yarışında bayrağın  ne zaman hangi görevde kime verileceği nasip işidir. Geçmişte görev alan arkadaşlarımızdan belediye başkanı adayı olanlar, büyükelçi olanlar var. Biz layık olanı kenara koymadık, koymayız da. Aynı şekilde milletvekillerimiz arasında geçmişte pek çok önemli görev üstlenmişler var. Mesele sen ben kavgası değil, konu hizmet olunca hizmet herkese düşebilir.

Hamdolsun milletimiz onlara bekledikleri fırsatı vermedi. Ülkemize yönelen tüm tehditlere karşı göğsümüzü siper ederek 2023 hedeflerine doğru adım adım yürümeyi sürdürüyoruz. Sıkıntılar yok mu elbette var. Programlarımızda projelerimizde aksaklıklar yaşanmıyor mu, yaşanıyor. Karşımıza çıkartılan engeller nedeniyle kaybettiğimiz vaktin kıymetinin farkındayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmesi bu açıdan tarihi bir fırsat oldu.