Erdoğan-Özel görüşmesinin perde arkası! Masada hangi konular vardı?

Yayın tarihi: 11 Haziran 2024 Salı 8:06 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2024 Salı 8:07 pm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ne iadei ziyaretinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüştüğü konular arasında ağırlıklı olarak ekonomik sorunlar yer aldı. Emeklilerin sorunlarını dile getiren Özgür Özel, asgari ücrete temmuzda ara zam talebini de gündeme getirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde görüştüğü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e CHP Genel Merkezi’nde iadei ziyarette bulundu. Görüşme yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

CHP Genel Merkezi’ndeki tarihi görüşmenin ardından ANKA Haber Ajansı’nın CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücrete temmuzda ara zam talebi, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması, çay ve hububat fiyatlarının üreticinin beklentilerine göre yeniden düzenlenmesi gerektiği gibi pek çok ekonomik konuyu dile getirdi.

ADALETLİ VERGİ SİSTEMİ

Özel ayrıca, atanmayan öğretmenler ve özel okul öğretmenlerinin sorunları ile staj ve çıraklık mağdurlarının sıkıntılarını da Cumhurbaşkanı’na aktararak çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’la emeklilerin sorunları üzerine de konuşan Özel’in emeklilikte kademe bekleyenlerin durumu ile kira yardımı sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarını da görüşmede gündeme getirdiği öğrenildi.

Görüşmede Özel’in yurttaşın ekonomik taleplerinin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirttiğini kaydeden kaynaklar, CHP Genel Başkanı’nın vergide adalet talebini de dile getirdiğini ifade etti. Buna göre Özel, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif etti. Özel’in çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini Cumhurbaşkanıyla görüşmesinde dile getirdiği ifade edildi. Alınan bilgiye göre Özel, bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği de bildirildi.

Özgür Özel ile Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde görüştü

Kaynak: ANKA