Erdoğan: Kendi eşiyle değil yahu. Bu özel değil bu genel

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 1:14 pm

Tanzimat dönemi şairlerimizden Muallim Naci, ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ der. Yani, “İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır.” Toplumların hafızasının zayıf olmasından en çok yararlanalar da siyasetçiler oluyor genellikle. Bir süre sonra, daha önce söylediğinin tam tersini söyleyebiliyor. Ya söylediklerini unutuyor ya da toplumun unutmasına güveniyor.

Hakkındaki kaset iddiaları sonrası bunları montaj olarak nitelendiren Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekildi. Cumhur ittifakı adayı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, İnce’nin kaset iddiaları sonrası istifa etmesini ‘Çirkin siyaset’ olarak nitelendirdi,  CHP’yi ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Oysa, aynı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün Deniz Baykal’a kurduğu kaset kumpası için, “Halen bu medya bu siyasiler böyle bir hareket için ‘İnsanın özeline karışıyorlar’ diyor. Yahu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da özeli oluyor? Kendi eşiyle değil yahu. Buna nasıl kendi özeli dersin? Bu özel değil. Bu genel, genel. Bu genel bir ahlaksızlıktır. Başka bir şey değil. Bu toplumu aldatmayın yahu.” demişti

Erdoğan aynı konuşmasında şimdiki ittifak ortağı Devlet Bahçeli’yi de, “Son zamanlarda Sayın Bahçeli de çıkmış, ‘Ak Parti iktidarı insanların özeline giriyor’ diyor. Niye? Çünkü kendi adamlarının da bu tür kasetleri çıkmaya başladı, ondan rahatsız olmaya başladı. ‘İnsanların özeline giriyorlar’ diyor. Yahu böyle özel olur mu Allah aşkına?” sözleriyle hedef almıştı.