Erdoğan ne demişti? Mehmet Ali Çelebi ne yaptı? Fakıbaba ne yaptı?

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 1:33 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 2:15 pm

CHP’den ayrılan Mehmet Ali Çelebi milletvekilliğinden istifa etmeyerek AKP’ye geçti. AKP’den ayrılan Ahmet Eşref Fakıbaba ise bugün milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Gazeteci Uğur Dündar, “Bu erdemli davranış acaba Mehmet Ali Çelebi’ye bir şey ifade eder mi?” diye sordu.

AKP’ye 2003 yılında üye olan Ahmet Eşref Fakıbaba bugün partisinden istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba’nın sadece AKP’den değil milletvekilliğinden de ayrılması dikkat çekti. Fakıbaba, AKP için kendisine oy veren yurttaşlara saygısızlık olmasın diye bu kararı aldığını duyurdu.

Dün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne, oradan da ayrılıp AKP’ye geçmişti. Çelebi için “Oyumuzu geri ver, milletvekilliğinden de istifa et” çağrıları yapılmıştı.

UĞUR DÜNDAR’DAN TEPKİ

Duayen gazeteci Uğur Dündar kendisine ait sosyal medya hesabından “Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba AKP’den ayrılırken, kendisine oy verenlere saygısızlık olmaması için Milletvekilliğinden de istifa etti. Bu erdemli davranış acaba Mehmet Ali Çelebi’ye bir şey ifade eder mi?..” diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasına tepki yağdı

ERDOĞAN 2013 YILINDA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Aralık 2013 yılında AKP’den milletvekili seçilen FETÖ firarisi Hakan Şükür partisinden istifa ettiği duyururken milletvekili olmaya devam edeceğini açıklamıştı. Hakan Şükür ” AK Parti’den üzülerek istifa ettiğimi, milletin vekili sıfatıyla siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi bildiriyorum. Aziz milletimizin dualarını bekliyor ve hepsine teker teker en derin selam ve hürmetlerimi sunuyorum.” demişti.

“EĞER DÜRÜSTSE MİLLETVEKİLLİĞİNDEN AYRILIR”

O dönem başbakan olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada “Böyle bir şey beklediğimi söyleyemem. Bunu kendisine yakıştıramadım. Her söz sahibinindir, her söz sahibini bağlar. Böyle bir tavrı takınmış bir partiye genel başkana karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasından olabilir, yakıştıramadım.  Niye üzüleyim? Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa o partide devam eder. Eğer dürüstse milletvekilliğinden ayrılır, çünkü bağımsız olarak bu parlamentoya gelmedin” demişti.

AKP’nin Çelebi ile yaptığı RTÜK planı Fakıbaba ile suya düştü