Erdoğan: NATO kararlı bir adım atmalı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 2:10 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 2:24 pm

NATO Zirvesi öncesi konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya operasyonuyla ilgili “NATO daha kararlı bir adım atmalı” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın ikinci gününe giren Ukrayna harekatına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Ukrayna’daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin, “Oradaki vatandaşlarımızın öğrencilerimiz Büyükelçilik ve Başkonsolosluğa müracaat etmesi konusunda açıklamalarımızı yaptık. Karadan güvenli bölgelerden tahliye planlanıyor” dedi.

Batı ülkelerinin Ukrayna için bir adım atmadığını ve sadece nasihatte bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adımı NATO’nun atması gerekirdi. Bu konuyla ilgili olarak sayın genel sekreter ile yaptığımız net görüşmelerimiz var. NATO kararlı bir adım atmalı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Şu an Avrupa Birliği, bol bol Ukrayna’ya nasihat çekiyor. AB ve batıcı zihniyetler kararlı bir duruş sergilemedi. Ancak ne yapacaklar? Attığınız bir adım var mı? Bugünkü NATO zirvesinde ne gibi adımlar atıyorsunuz, atacaksınız bunu konuşacağız. Şimdiye kadar bol bol nasihat çeken batı, nasihatlerine devam ediyor” diye konuştu.

Avrupa Birliği, Rusya’yı dolar sisteminde tutunca Kiev çok kızdı

Rusya ordusu Kiev’de! İşte dakika dakika tüm gelişmeler