Erdoğan müteahhiti fırçaladı: Sen nasıl Fatih’in torunusun, bunu alalım görevden

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 5:43 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 5:43 pm

Darülaceze’nin temel atma töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İBB’yi hedef alarak, “Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstlenmiş kişi ya da kişilerin bu alanda attıkları bir adım var mı?” dedi. Erdoğan açılışta müetahhti de fırçalayarak, “Sen nasıl Fatih’in torunusun, bunu alalım görevden” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Temel Atma Töreni’nde konuştu.

DARÜLACEZE’NİN YÖNETİMİNDE ERDOĞAN’IN OĞLU VE DANIŞMANI VAR

Darülaceze’nin yönetim mekanizmasında da dikkat çeken isimler yer alıyor. Meclis’in başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaparken, Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kendisini 2. Abdülhamit’in torunu olarak tanıtan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Meclis Üyesi olarak görev yapıyor.

YİNE İBB’Yİ HEDEF ALDI

Erdoğan, konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Bugün sosyal hizmet şehri projesinin temelini atmak üzere bir aradayız. Burada bir duruma dokunmadan geçemeyeceğiz. Bu işler bizim işimiz. Belediye başkanlığımda Kayışdağı’nda bir Darülaceze’nin temelini atmıştım. İstanbul’un şu anda büyükşehir belediye başkanlığını yapan kişinin acaba bu konularda bir adımı var mı? Milleti aldatmayın gelin bu tür eserleri yapın biz de sizi alkışlayalım. Bakın burada yatay mimari anlayışına göre inşa edilen yapılarla bine yakın sakinimize hizmet verilecek. Bu proje Darülaceze’nin kuruluş amacına ve tarihine yakışır bir eser olacaktır.”

“GECE-GÜNDÜZ FULL TİME ÇALIŞACAKSINIZ”

Müteahhitten 1 yıl içerisinde projenin bitirilmesi için söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kesinlikle önümüzdeki yıl bu günlerde burayı bitirmeniz lazım. Vardiya sistemlerini değiştireceksin. Burada kimse rahatsız olmaz sen merak etme. Gece-gündüz full time çalışacaksınız. Şahit olun, söz diyor. İnşallah aldığımız söz yerine gelir.” açıklamasında bulundu.

Finlandiya ve İsveç liderlerini ağırlayan Biden, Erdoğan’la görüşmeyecek