Erdoğan: Mültecilere sahip çıkacağız

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 2:14 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 2:33 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kapımız (Suriyelilere) açık onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD’ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni’nde konuştu. Son dönemde muhalefetin gündeminde olan Türkiye’deki kontrolsüz göç politikalarına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, “Kapımız (Suriyelilere) açık onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline bırakmayacağız” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, Afganistan, Irak, İran fark etmiyor. Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız.

Muhacirlik nedir, ensar nedir bunu anlamayanlarla bizim işimiz yok. Biz sevgili peygamberimizin muhacirliğini de ensar olduğunu da biliriz.

Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal; siz ne derseniz deyin biz oradayız”

AKP’den Özdağ yorumu