Erdoğan: MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 3:05 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 3:05 pm

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yeni hizmet binası ‘KALE’nin açılış töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Günümüz şartları Milli İstihbarat Teşkilatı’nı daha da güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır. ​Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor” dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın (MİT) Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde inşa edilen yeni binası ‘KALE’ hizmete giriyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İstihbarat, tarihimizde çok önemli bir role sahiptir. Önemli saldırıların önlenmesinde rol almıştır.

Günümüz şartları Milli İstihbarat Teşkilatı’nı daha da güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır.

​Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor.

Bölgesel ve küresel güçlerin coğrafyamızdaki rekabetinin yol açtığı karmaşık ve değişken tablo karşısında elimiz, kolumuz bağlı duramayız.

Doğu Akdeniz’de ülkemiz aleyhine oluşturulan bölgesel ittifakların ve güç mücadelesinin sonucu, yakın geleceğimiz için hayati öneme sahiptir.

‘Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasında MİT’in rolü ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmellikte’

Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasında teşkilatımızın oynadığı rol, uluslararası düzeyde ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmelliktedir.

MİT, son dönemde PKK’nın lider kadrosuna yönelik Kuzey Irak’taki operasyonlarla, kendini en güvende hissettiği yerleri örgütün adeta başına geçirmiştir.

Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif rol oynayan MİT’in, sınır ötesi harekatlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği var.

MİT Libya’da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor.

Türkiye, MİT’in başarılı çalışmalarıyla, hiçbir ülkenin yardımına ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinde hareket edebilme imkanına kavuştu.

Bugün olduğu gibi gelecekte de sınırlarımız içinden ve dışından ülkemize yönelik tehditlerin süreceği açıktır. Bizim de diğer alanlarla birlikte ve h