Erdoğan sorumluluk almadı: Döviz rezervi düşerken ben yoktum, cumhurbaşkanıydım

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 4:18 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2021 Pazartesi 4:21 pm

Merkez Bankası’nın 125 milyar dolarlık rezervinin eritilmesinde sorumluluk almayan Erdoğan, “Ben yoktum, cumhurbaşkanıydım” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yapılan 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni’nde TÜSİAD’a yönelik sözlerinin yanısıra Merkez Bankası rezervlerine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın kendisinin başbakanlığı sonrasındaki dönemde düştüğünü belirten Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervini 135 milyar dolara kadar çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum, Cumhurbaşkanıydım. Şimdi yeniden 100 milyar doların üzerine döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız, daha yukarılara bu rakam çıkacak. Nasıl 27,5 milyar dolardan döviz rezervini alıp buralara getirdiysek şimdi yine aynı şekilde daha yukarılara bunu çıkaracağız ve çıkarıyoruz, endişeniz olmasın” dedi.

Bankaların dolar kurları yurttaşı şaşkına çevirdi

“KASA BOŞ DEĞİL”

Merkez Bankası’nı kastederek, “Bizim kasamız boş değil, kasa mevcudumuz gayet iyi. Türkiye’ye karşı oynanan oyunun en etkili silahı haline gelen döviz kurunu dengeye oturtmak da fiyatları makul seviyede tutmak da bizim elimizdedir” açıklamasında bulunan Erdoğan, herkesin üzerine düşeni yapması halinde birkaç ay içerisinde çok daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’nin kapılarının açılacağını öne sürdü.

Erdoğan’ın hedef aldığı TÜSİAD’tan yeni uyarılar