Erdoğan Merkel’le yaptığı göçmen pazarlığını anlatırken İsmail Kahraman ‘cebe indirme’ hareketi yaptı

Yayın tarihi: 29 Şubat 2020 Cumartesi 4:42 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2020 Cumartesi 5:13 pm

Erdoğan’ın İdlib saldırısında şehit olan askerlerin sayısını açıkladığı konuşmasında, ABD Başkanı Trump’la olan diyalogunu gülerek anlatması yönelik tepkiler sürerken, aynı konuşmada başka bir skandala imza atıldığı da dikkat çekti.

36 şehit olduğunu açıklayan Erdoğan, Trump’la konuşmasını gülerek anlattı, Berat Albayak kahkaha attı

Erdoğan’ın Merkel’le yaptığı “mülteci pazarlığına” ilişkin bilgi verdiği sırada TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın “cebe indirme” hareketi yaptığı görüldü.

“Aradım Şansölye’yi. Dedi ki para hazır. Paranız buraya gelmiyor dedim. Gönderecekseniz bu parayı direkt bize gönderin, ya da ben mültecileri size göndereyim ve 100 milyon euro göndereyim dedim” sözleri sırasında Kahraman’ın yaptığı hareket kameralara yansıdı.

 

Erdoğan’ın Merkel’le pazarlık yaptığı göçmenlerin Edirne dramı

Erdoğan, Merkel’le olan konuşmasını şöyle anlatmıştı:

“Merkel’e dedim ki, bak böyle bir durum var. Sizin bana verilmiş sözleriniz vardı. Şuraya gelin destek verin yapalım dedim. Söyleye söyleye en fazla 25 milyon avro ben de vereyim dedi. Sonra Kızılhaç’a vereceğini, oradan da Kızılay’a aktarılacağını söyledi. Dediler ki, bu rakam BM Mülteciler Başkomiserliği’ne gitmek durumundadır. Oradan Kızılhaç’a sonra Kızılay’a gidecek. Tabi böyle bir şey olmadı.

Aradım Şansölye’yi. Dedi ki para hazır. Paranız buraya gelmiyor dedim. Gönderecekseniz bu parayı direkt bize gönderin, ya da ben mültecileri size göndereyim ve 100 milyon euro göndereyim dedim.”

Erdoğan: Dün Putin’e söyledim bizi rejimle baş başa bırakın