Erdoğan: Meral Hanım sen kimi kime benzetiyorsun

Yayın tarihi: 10 Eylül 2021 Cuma 3:40 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2021 Cuma 4:50 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu için ‘Fatih Sultan Mehmet‘ benzetmesi yapan Meral Akşener’e “Meral Hanım sen kimi, kime benzetiyorsun?” diye seslendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta AKP İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan Maraş’ta düzenlenen toplantıda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için yaptığı ‘Fatih Sultan Mehmet’ benzetmesine tepki gösterdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“MİLLETİN ACISINI İSTİSMAR ETMEYE ÇALIŞTILAR”

“Devletimiz artık 80’lerin 90’ların enkaz altında kalan devleti değildir. Bugün artık ekonomisi ile büyük, şefkati ve vicdanıyla büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Sel ve yangın felaketinde dünyaya örnek gösterecek bir başarıyla süreci yönettik. Devletimiz vatandaşımızı sahipsiz bırakmamıştır. Sel ve yangın felaketini yaşayan iller devleti yanında hissetmiştir. Muhalefet ise insanımızın yaralarını sarmaya çalışmak yerine milletin acısını istismar etmeye çalıştı.

“SEN KİMİ KİME BENZETİYORSUN”

Varsın onlar Bizans benzetmeleriyle milleti tahrik etsinler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Fatih’e benzetiyor. Bunlar Fatih’in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Duvarlara yazdılar, Taksim olaylarında, Başbakanlık konutu karşısına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazdılar. Meral Hanım sen kimi, kime benzetiyorsun? Bunlarla beraber aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, siz kim.

“PROVOKASYONLARA İZİN VERMEYİZ”

Etnik ve kültürel fay hatları üzerinden yapılan provokasyonlara izin vermeyiz. AK Parti her ne kadar 20 yıllık bir hareket olsa da kökü mazide gözü atide bir geleneğin bugünkü temsilcisidir. Her fırsatta tarihi sorumluluklarımıza, omuzlarımızda taşığımız ağır yüke dikkat çekmemizin sebebi budur. Bu gerçekleri sadece bizler değil, bizden daha çok hasımlarımız biliyor. Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülkeye ve millete hizmet davasından asla sapmayacağız.”,

“BAY KEMAL DE AYNI YÜRÜYÜŞÜ YAPANLARDANDI”

Bay Kemal o da yine aynı yürüyüşü yapanlardandı. Bizse Türk siyasetinin kalitesini düşürenlere aldırmadan, 84 milyonun tamamının huzuru için çalışmayı sürdüreceğiz. Sizler gibi dava arkadaşlarım olduğu için çok mutluyum. Hamdolsun Allah’ıma bugün hem sizlerle kucaklaşıyor, hem de inşası tamamlanan eserlerin açılış sevincini birlikte yaşıyoruz. İl Danışma Toplantımızın ardından toplu açılış töreniyle sizlerin hizmetine sunacağımız yatırımların, Kahramanmaraşımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Akşener’den İmamoğlu’na: Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi…