Erdoğan: Yolları olmayan ülkeyseniz medeni olmaktan bahsedemezsiniz

Yayın tarihi: 19 Eylül 2020 Cumartesi 2:26 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2020 Cumartesi 2:49 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul – İzmir otoyolu bölgeye soktukları en önemli hizmet olduklarını söylerken, “Yol medeniyettir. Yolları olmayan ülkeyseniz medeni olmaktan bahsedemezsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesimi açılış törenine video konferans ile katıldı.

“CUMHURİYET TARİHİNİN 10 KATI ESER KAZANDIRDIK”

Erdoğan, “İstanbul – İzmir otoyolu bölgede hizmete soktuğumuz önemli eserledir. Yol medeniyettir. Yolları olmayan ülkeyseniz medeni olmaktan bahsedemezsiniz. Geleceğe bırakılacak eser bırakmanın peşindeyiz. Ülkemizin 81 vilayetini kalkındırdık. Bugün de milletimiz siyasette kendisini içi boş kavgalar değil bir vizyon bekliyor. Kendi ömrümüz vefa etmese bile böyle bir vizyon ve ülke bırakmayı milletimize yaptığımız en büyük hizmetler biri olarak kabul ediyoruz. Biz, cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 10 katı eseri ülkemize kazandırdık” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ AFRİKA ÜLKELERİ İLE AYNI NOT KATEGORİSİNE SOKANLAR…”

Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye’den Libya’ya Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e kadar geniş bir alanda verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması hayati bir öneme sahiptir” derken, “Türkiye’yi yeniden kendi iç meseleleriyle boğuşan bir ülke haline getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Türkiye’nin son 7 yıldır maruz kaldığı saldırılar ekonomiyi hedef aldığını öne süren Erdoğan şöyle devam etti: “Koronavirüs salgınıyla işte böyle bir dönemde maruz kaldık. Türkiye salgından en az etkilenen ülkeler arasındadır. Önümüzdeki dönemde istihdam daha da artacak. İnşallah 3. çeyreği her kesimi memnun eden bir büyüme oranıyla kapatacağız. Bu durumdan ülkemizin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi derecelendirme kuruluşlarının hiç memnun olmayacağı kesindir. Türkiye’yi Afrika’nın Güney Amerika’nın ücra köşelerindeki ülkelerle aynı not kategorisine sokanlara en güzel cevabı başarımızla vereceğiz.”