Erdoğan ‘kredi’ dedi, konut fiyatları uçuşa geçti

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 8:28 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 8:30 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan konut sahibi olmak isteyenlere kredi sağlanacağını açıkladı. İlan sitelerinde satılık ev fiyatlarına dakikalar içerisinde zam yapıldı. AKP’den anlık zamma tepki geldi.

Ülke genelinde satılık konutların metrekare fiyatları, geçen yıla göre yüzde 120 artış gösterdi. Özellikle konutlarda yaşanan fiyat artışları kabine toplantısının gündem konularının başında geliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanında hazırlanan paketin kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Erdoğan, “İlk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon TL değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor” dedi.

Ekonomistler kararın fiyatları artıracağını görüşünü dile getirdi. Nihayetinde de açıklamadan dakikalar sonra bazı fırsatçılar hemen harekete geçti ve ilan sitelerindeki satılık konutlarının fiyatlarını artırdı. 200 bin TL’ye kadar artış yapılan ilanlar görüldü.

Erdoğan’ın konut modeline tepki yağdı

‘HANGİ ARA BU KADAR VİCDANSIZ OLDUK’

Hesabından bir açıklama yapan Şamil Tayyar bu zamma “Kararın mürekkebi kurumadan, üzerine güneş doğmadan konut fiyatları artmaya başladı. Hangi ara bu kadar vicdansız olduk?” tepkisini gösterdi.

O ilanlardan bazıları şöyle oldu:

Erdoğan’dan mülteci çıkışı: Kardeşlerimize sahip çıkacağız