Erdoğan: Ermenistan hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı, Azerbaycan’ın yanındayız, yanında olacağız

Yayın tarihi: 2 Ekim 2020 Cuma 3:33 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma 4:05 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya Şehir Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, eylül ayı ihracatının 16 milyar doların üzerine çıktığını belirtirken, “Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık. Bugün de otomobil satışlarının 90 binin üzerine çıkarak yine tüm zamanların rekorunu kırdığını görüyoruz. Bu güzel gelişmeyi bile gölgelemeye kalktılar” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya Şehir Hastanesi açılışında konuştu.

Erdoğan, “Üçüncü çeyrekle ilgili her gün yeni ve güzel haberler alıyoruz. Dün eylül ayı ihracatımızın 16 milyar doların üzerine çıkarak cumhuriyet tarihi rekorunu kırdığını milletimizle paylaştık” derken, “Bugün de otomobil satışlarının 90 binin üzerine çıkarak yine tüm zamanların rekorunu kırdığını görüyoruz. Bu güzel gelişmeyi bile gölgelemeye kalktılar ama ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’nin büyüme gelişme kalkınma yolunda yeniden hızlandığı gerçeğini değiştiremeyecekler. Bu güzel tablonun olumlu yansımalarını şehir şehir görüyoruz” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“TBMM’nin dün başlayan yeni yasama yılı vesilesi ile ülkemizin önemli konularını dünya ile ve milletimizle paylaşma fırsatı bulduk. Ülkemizin son dönemde içeride ve dışarıda yürüttüğü mücadele var. Bugün dünyayı meşgul eden kriz alanlarının neredeyse tamamı ülkemizin etrafından yer alıyor. Bu tablo Türkiye’nin açık bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır. Biz bu oyunu çok önceden gördük.”

“TÜRKİYE DIŞLANMAK İSTENİYOR”

“Türkiye yeni dünya düzeninde dışlanmak isteniyor. Kriz alanlarının hemen hepsi ülkemizin etrafında yer alıyor. Bir yandan ülkemizin bütünlüğünü devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu kuşatmayı yaracak adımları birer birer yerine getirdik. Dünyaya bunun kolay olmayacağının mesajı verdik. Artık hem sahada hem de masada asli yeri olan bir ülke durumdayız.”

“TÜM İMKANLARIMIZLA AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ”

“Ermenistan aşağılık katliamlarla işgal ettiği Karabağ sorunu henüz çözülmemişken yeniden Azerbaycan topraklarına saldırdı ama bu sefer hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Türkiye olarak tüm imkanlarımızla ve kalbimizle Azerbaycan’ın yanındayız ve yanında olacağız. Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecek.”