Erdoğan konuştu Kılıçdaroğlu’nun avukatından açıklama geldi: Bugün hiç kazanmadı

Yayın tarihi: 9 Haziran 2022 Perşembe 6:09 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 6:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu’na karşı bugün bir dava daha kazandım” sözlerine Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’ten yanıt geldi. Çelik, Erdoğan’ın iki dava kaybettiğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İzmir’de yaptığı konuşmada, “Bu şehrin yerel yönetimden kaynaklı sorunlarına çözüm geliştirmek yerine şahsımızla ve aile fertlerimizle ilgili sürekli yeni iftiralar üretiyor. Bugün bir dava daha kazandım. Sağ olsun o böyle yaptıkça biz de davaları kazanıyoruz. Nihai kararlar da geldikçe uygun olan yerine Bay Kemal’in adına hayır yapıyoruz.” dedi.

AVUKATI DA PAYLAŞIM YAPTI

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından avukatı Hüseyin Aydın da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasında söz ettiği dava, Ankara 30. Asliye Hukuk Mahkemesince karara bağlanan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun 60 bin TL manevi tazminata mahkum edildiği davadır. Ayrıca aynı mahkeme Kılıçdaroğlunun açtığı beş kuruşluk iki davayı da red etmiştir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN AVUKATI: ERDOĞAN BUGÜN KAZANMADI İKİ DAVA KAYBETTİ

TELE 1’den Ali Çadırcı’ya konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan’ın bugün dava kazanmadığını ve 2 dava kaybettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “İki davayı değil bir davayı red etti. Ankara 9. Asliye Mahkemesi bizim lehimize sonuçlandı. Erdoğan lehine olan davaları söyler aleyhine olanları saklamaya çalışır. Bugünkü dava bizim lehimize sonuçlandı. Keşke ona değinebilmiş olsaydı.  Bugün Erdoğan 2 dava kaybetti. Erdoğan’ın dün bir davası kendi lehine sonuçlanmıştı.”

Kılıçdaroğlu Erdoğan’a karşı bir dava daha kazandı