Vatandaş ‘zillet’ yumruk atan millet: ‘Kılıçdaroğlu’na saldıranlar terörist değil!’

Yayın tarihi: 28 Nisan 2019 Pazar 7:10 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2019 Cuma 12:03 am

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 28’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış oturumunda konuştu.

“CHP yönetimi başkadır, CHP’ye oy veren vatandaşlarımız başkadır” diyen Erdoğan, “Bunu birbirinden ayıralım. Mesela dün bir CHP yöneticisi çıkıp, bizim şehit cenazelerine katılım konusunda hassasiyet gösterilmesiyle ilgili sözlerimize karşı tam da anlatmaya çalıştığımız, çarpık zihniyetinden bir kez daha ortaya sermiştir. Zihniyet bozuk. Biz, 82 milyon olarak birlik,

beraberlik içinde hareket etmemiz gerektiğini söylüyoruz. CHP kafası bunu ayrıştırma, gerginliği ve kutuplaştırmayı artırma çabası, diye anlıyor. Biz, ‘Terör örgütünün güdümündeki partiyle birlik olursanız şehitlerimizin kemiklerini sızlatırsınız’ diyoruz. Onlar, hadiseyi meşrulaştırmaya çalıştığımızı iddia ediyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biz şehit yakınlarının ve koskoca bir ilçe halkının taciz edilmesine, tariz edilmesine, ‘terörist’ ithamına ve hakarete maruz kalmasına karşı çıkıyoruz. Çubuk’taki o vatandaşlar zaten yaralı. Onları provoke edeceksin, kalkacaksın Ardahan’daki yolculukta teröristlerin saldırısına uğramışsın, onlarla eş duruma getireceksin. Bizim arkadaşlarımıza saldıranları kucaklayan CHP yöneticilerini de unutmadık. Linç kampanyası söz konusu olduğunda kimse CHP’nin eline su dökemez. Biz kimseyi linç etmiyoruz; sadece milletimizin değerlerini, şehitlerimizin aziz hatıralarını savunuyoruz.

CHP kafası daha da ileri gidip, ‘Biz sırtımızı PKK’ya, YPG’ye dayıyoruz’ diyen partiyle seçimlerde ittifak yapan kendileri değilmiş gibi Kuva-yi Milliye’den dem vuruyor. Bunlar sizinle beraber yürümedi mi? Tek bir şehit cenazesinde görmediğimiz ama terörist cenazesinde ön saflarında sırada tutan değil mi? Kimi aldatacaksınız? Gördük, yaşadık. Şimdiden belediye yönetimlerini paylaşma kavgasına düşenler bunlar değil mi? Türkiye’nin ve Türk milletinin bekasına yönelik her saldırıya tek bir parti gibi davranıp, destek verenler bunlar değil mi?” dedi.