Erdoğan kendisini Abdülhamid’e benzeten Akşener’i hedef gösterdi

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 10:09 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 10:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Osmanlı padişahlarından Abdülhamid’e benzeten İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e Erdoğan’dan yanıt gecikmedi. Akşener’i hedef gösteren Erdoğan, “Abdülhamid Sultan’a dil uzatan, laf atan hanımefendiye şunu sormak lazım; 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlı’yı bir karış toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdülhamid’e hakaret haddini aşmazlıktır. Ve bu haddini aşanlara bu millet 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin gençlik kollarının Adana’da düzenlediği  “Bir Gençlik Şöleni” etkinliğinde, açıklamalar yaptı. Erdoğan’ın konuşması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalar yaptığı İstanbul’da düzenlenen ‘Milletin Sesi Mitingi’ aynı anda gerçekleşti.

Erdoğan, statta yaptığı açıklamalarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Osmanlı padişahlarından Abdülhamid üzerinden hedef gösterdi. “Bu haddini aşanlara bu millet 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral hanım, sen kim Sultan Abdülhamid’e saygısızlık kim…” şeklinde konuşan Erdoğan, altılı masadaki üç siyasi parti liderini de ‘had bildirmemek’ ile suçladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bizim siyasetimizde kışkırtma, tahrik, gençleri sokağa dökmek yoktur. Bizim siyaset anlayışımızda milleti düşmanlaştırmak, milleti kutuplaştırmak yoktur. Sırtını emperyalistlere, onların temsilcilerine, muhtelislerin, 3 günlük ikballeri uğruna bu ülkenin gençlerini bozuk para gibi harcamasına müsaade etmeyeceğiz.”

6’LI MASAYA ABDÜLHAMİD’İ SORDU

“Abdülhamid Han, devrinin emperyalistleriyle ve onların içerideki maşalarıyla mücadele etmiş bir medeniyet ve millet sevdalısıdır. Varsın birileri Gezi olaylarını Abdülhamid Han’ın devrilişine benzeterek emperyalistlere selam dursun. Biz ecdadın izinden yürümeyi sürdüreceğiz. Altılı masa etrafından buluşanlara Abdülhamid Han nezdinde yapılan bu ecdat tarih ve değer düşmanlığına katılıp katılmadıklarını sormak da hakkımızdır.”

AKŞENER’İ HEDEF ALDI

“Abdülhamid Sultan’a dil uzatan, laf atan hanımefendiye şunu sormak lazım; 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlı’yı bir karış toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdülhamid’e hakaret haddini aşmazlıktır. Ve bu haddini aşanlara bu millet 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral hanım, sen kim Sultan Abdülhamid’e saygısızlık kim…”

“ALTILI MASADA ÜÇ TANESİ VAR Kİ…”

“Ve o altılı masada olanlardan üç tanesi var ki Sultan Abdülhamid’e laf söyletmemişlerdir. Şimdi bunlara ne oldu bunlara da suspus oldular? Altılı masa etrafında oturdukları halde Sultan Abdülhamid cennet mekan, ona laf atanlara haddini bildiremediler. Bu millet, ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir. Bu akşam buradan ben ilk sinyali veriyorum; kardeşlerim siz, Mehmet Akif’in Asım’ı, Necip Fazıl’ın ideal gençliği, Nurettin Topçu’nun beklenen gençliği, Karakoç’un diriliş nesli özlemlerini hayata geçireceksiniz.”

“Bizim gençliğimiz Ayasofya ibadete açılacak sloganıyla geçti. Ayasofya ibadete açıldı. Bizim gençliğimiz imam hatiplerin kapısına sinsice kilit vurulmaya çalışılmasıyla geçti. Bugün eğitim kurumlarımız eğitimlerini sürdürüyor.”

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında Erdoğan’ı Abdülhamid’e benzeterek, “Bu istibdad sistemine, rejiminie karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı bir başkaldırı. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise nugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullanmıştı.

 

Erdoğan müteahhiti fırçaladı: Sen nasıl Fatih’in torunusun, bunu alalım görevden