Erdoğan kendi makam aracını vermişti! Zekeriya Öz’ün mal varlıklarına el kondu

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 2:08 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 5:45 pm

FETÖ firarileri Zekeriya Öz ile Ekrem Dumanlı’nın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıklara ilişkin davada, firari sanıklar Zekeriya Öz ile Ekrem Dumanlı’nın kaçak sayılma şartları oluştuğu gerekçesiyle mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada bazı sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, firari sanıklar Zekeriya Öz ile Ekrem Dumanlı’nın kaçak sayılma şartları oluştuğunu ve bu nedenle celse arasında mal varlıklarına el konulduğunu kaydetti.

Duruşmaya katılmayarak mazeret dilekçesi sunan avukatların, mazeretini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Aynı dava kapsamında, firari sanıklar Fetullah Gülen, Adem Yavuz Arslan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartun, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ve Yunus Yazar’ın kaçak sayılmalarına ve kaçak sayılan sanıkların menkul ve gayri menkullerine el konulmasına karar verilmişti.

ERDOĞAN’IN ÖZ’E MAKAM ARACINI VERMİŞTİ

Dönemin Bakanı Beşir Atalay, Ergenekon soruşturmasını yürüten dönemin Cumhuriyet Savcısı FETÖ firarisi Zekeriya Öz’e zırhlı bir makam aracı verildiği haberlerine, “Bu doğrudur. Bu araç bakanlığımın aracıdır, bakanlığım üzerine kayıtlı bir araçtır ve kendisine bakanlığım tarafından verilmiştir” demişti. Atalay, “Savcı Öz’e verilen zırhlı aracın daha önce (Dönemin) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan ve camları balyozla kırılan araç olup olmadığı” yönündeki soruya karşılık, “Bu araç bakanlığımıza ait bir araçtır. Bunu Başbakanımız da kullandı. Şu anda buraya devrettik” diye konuştu.

Zekeriya Öz’e tahsis edilen Mercedes marka zırhlı makam aracının, Erdoğan’ın içinde mahsur kaldığı için camı balyozla kırılan otomobil olduğu da ortaya çıkmıştı.

Savcı Öz’ün zırhlısı balyozlanan Mercedes