Erdoğan Kayseri’deki olaylar için de muhalefeti suçladı

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 2:41 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2024 Salı 10:33 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Suriyeli bir şüphelinin küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından bir grubun sokağa dökülüp bazı iş yerlerini ateşe vermesinin sorumlusunun muhalefetin ‘zehirli söylemleri’ olduğunu söyledi.

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu öğrenilen küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasıyla Suriyeli bir şüpheli gözaltına alındı. Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve yabancı uyruklulara ait bazı iş yerlerini ise ateşe verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yerel Yönetimler Toplantısı’nda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olaylar için muhalefeti suçlayan Erdoğan “Toplumda yabancı düşmanlığı ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri’de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayın sebeplerinden biri, muhalefetin zehirli söylemleridir. Kim olursa olsun vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Suriyelinin çocuğu taciz ettiği iddiası mahalleyi ayaklandırdı! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Kaynak: TELE1