Erdoğan karşısında cübbesini ilikleyen Danıştay Başkanı Güngör: Yargı ve yargıçlar idarenin yandaşı gibi değerlendirilmemeli

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2019 Cuma 12:06 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2019 Cuma 12:07 pm

Adaletin bağımsızlığını sembolize etmesi için düğmesiz yapılan cübbesini Erdoğan’ın karşısında iliklemeye çalışan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yargı ve yargıçlar idarenin yandaşı gibi değerlendirilmemeli iddiasında bulundu.

Danıştay’ın 151. Kuruluş Yıl Dönümü ve ‘Danıştay ve İdari Yargı Günü’ dolayısıyla Danıştay Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Yargılamanın makul sürede sonuçlandırılamamasının yargıya olan güveni olumsuz etkilediğini söyleyen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, “Yargı kararlarına eleştiri getirilirken, yargı ve yargıçlar idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine sürekli engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir” diye konuştu.

Güngör, “Cumhurbaşkanının doğrudan yaptığı işlemlere karşı idari yargı yolunun açılmasıyla, bu alandaki yargısal denetimin kapsamı önem kazanmıştır. Uzun süredir, sistematik olarak yargıya sızan ve stratejik makamları ele geçiren Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, yargının en temel değerleri olan bağımsızlık ve tarafsızlığı ayaklar altına almıştır” dedi.

ERDOĞAN’IN KARŞISINDA CÜBBESİNİ İLİKLEMEYE ÇALIŞMIŞTI

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, adaletin bağımsızlığını sembolize etmesi için düğmesiz yapılan cübbesini Erdoğan’ın karşısında iliklemeye çalışmıştı. Güngör, 5 Mayıs 2016’da da Erdoğan’ın Rize ziyaretine katılarak Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’le birlikte çay hasadı yapmıştı.