Erdoğan karikatürü yayınlayan Charlie Hebdo dergisine bakan yardımcısından küfürlü tepki

Yayın tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba 10:16 am - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 3:06 pm

Fransa ile birçok Müslüman ülkenin arasında krize neden olan Hz. Muhammed’in karikatürlerinin yayınlandığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karikatürüne Türkiye’den tepki geldi. Dergiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’ın küfürlü tepkisi gündem olurken, Fahrettin Altun ve İbrahim Kalın da tepki gösterdi.

Hz. Muhammed’in karikatürlerinin yayınladığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karikatürüne Türkiye’den tepki geldi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, karikatüre Fransızca küfür ederek tepki gösterdi. Çam, “Siz piçsiniz, siz o…u çocuğusunuz” ifadelerini kullandığı bir tweet paylaşarak derginin Twitter hesabını etiketledi.

KALIN: HİÇBİR İNANÇ VE KUTSAL DEĞERE SAYGISI OLMAYAN FRANSIZ DERGİSİNİ KINIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Charlie Hebdo’nun Erdoğan’ı hedef alan kapağını kınarken, “Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar” dedi.

Kalın şunları yazdı: “Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir.

Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir.”

Fransa’da bir cihatçı, öğretmenin başını keserek öldürdü

FAHRETTİN ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZ KÜRESEL VİCDANIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, “Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek!” açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

Fransa’da 16 Ekim’de Hz Muhammed’in karikatürlerini derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklamaları ve karikatürlerin binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki ve protestolarla karşılaşmıştı. Söz konusu karikatürler ilk kez Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo tarafından yayınlanmıştı.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas’ın yanı sıra birçok ülkede Fransız ürünlerinin boykot edilmeye başlanmasının yanı sıra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da, “Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın” açıklamasıyla boykot çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan’dan Fransa malları için boykot çağrısı: Asla iltifat etmeyin, satın almayın