Erdoğan Karamollaoğlu’na rest çekti: Tek doğru 50+1

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 9:29 am - Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba 10:30 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na görüşme sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle sitemde bulunduğu ve iade ziyaretten vazgeçtiği ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile görüşmesinin detaylarını AKP MKYK toplantısında anlattığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak’ın haberine göre Erdoğan başkanlığında toplanan ve yaklaşık 4,5 saat süren AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK), Karamollaoğlu’nun görüşmeye ilişkin açıklamalarına değinen Erdoğan’ın, “Temel Bey’in yaptığı açıklamalar maalesef gerçeği yansıtmıyor” dediği belirtildi.

Karamollaoğlu’nun bir tek yüzde 50+1’e ilişkin açıklamasının doğru olduğunu, onun dışındaki konuşmaların geçmediğini aktaran Erdoğan’ın, “Dediği tek doğru orasıydı. Bunun dışındaki açıklamalarından maalesef çok üzgünüm. Biz bu görüşmede yalnızdık, bir tek Temel Bey ve ben vardık. İade-i ziyaret düşünüyordum, bu sakıt (düşmüş) oldu” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Karamollaoğlu, ziyaret sonrası Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşmuş ve şunları aktarmıştı: “Erdoğan sistemi ‘istikrar’ için savundu, sadece ’50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık.’

Aksaklıkları da ifade ettim. Sayın Cumhurbaşkanı, ekonomik yönden de dış politikadaki gelişmeler yönünden de her şeyin dört dörtlük olduğu kanaatinde. Hiç problem görmüyor kendisi. Ben dedim ki, “Size gelen bilgilerde en azından yanlışlıklar, farklılıklar olabilir.” O aynı kanaatte değil.”

Cumhur İttifakı’nda kriz! ’50+1 Cumhurbaşkanımıza tuzaktı’

Karamollaoğlu “mesafeli” görüşmeyi anlattı! Anlaşamadık

Karamollaoğlu: Kılıçdaroğlu’nun yaptığını her babayiğit yapamaz

Erdoğan ve Karamollaoğlu arasında ‘mesafe’li görüşme