Erdoğan: Kanal İstanbul Projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor

Yayın tarihi: 8 Mart 2020 Pazar 5:45 pm - Güncelleme: 8 Mart 2020 Pazar 10:42 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunuyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi (Kınalı-Çatalca Kavşağı Arası) Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘KADINLARIMIZ VARLIKLARIYLA ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇIYOR’

İş dünyasından eğitime, aileden bilime, sanata, siyasete kadar hayatın her alanında kadınlarımız varlıklarıyla ülkemizin önünü açıyor, yolunu açıyor. Bu topraklarda hamdolsun Nene Hatunlar, Şerife Bacılar, Halide Edipler, Halime Çavuşlar, Melike Hatunlar, Kara Fatmalar hiç eksik olmuyor.

‘BASKICI, AYRIMCI POLİTİKALARA BİZ SON VERDİK’

Terör örgütleri tarafından haince şehit edilen Aybüke öğretmen istiklal mücadelemizin günümüzdeki bayraktarlarıdır. Cumhuriyetimizi bugünlere kadınlarımızın fedakarlığı ile getirdik. Baskıcı, ayrımcı politikalara biz son verdik. Bundan sonra da kadınlarımızı dışlayan faşist zihniyete geçit vermeyeceğiz.

Erdoğan’dan CHP’ye: Sizin gücünüz, kuvvetiniz Kanal İstanbul’u engelleyemeyecek

‘YOL, SU MEDENİYETTİR’

Bugün burada Türkiye’nin gururu abidelerinden olan 400 km uzunluğundaki Marmara otoyolunun bir bölümünü daha açıyoruz. İstanbulumuzun trafik yükünü önemli ölçüde azalttık. Bugün ise Kuzey Marmara otoyolunun Kınalı – Çatalca kesimini sizlerin hizmetinize sunuyoruz. Yol, su medeniyettir. Sadece bitirdiğimiz yollar bile Türkiye’nin nereden nereye geldiğini somut olarak ispatlıyor.

‘KANAL İSTANBUL PROJESİ DE EN YAKIN ZAMANDA İHALEYE ÇIKIYOR’

Kanal İstanbul Projesi de en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. 2011 yılında ilk kez milletimizle paylaştığımız bu projeyle ilgili olarak her türlü etüt çalışmasını yaptırdık. Bugüne kadar 11 farklı üniversiteden ve çeşitli kamu kurumlarına mensup 200’e yakın bilim adamı bu projeyi inceledi. Bu proje Türkiye’nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır. İstanbul ve Türkiye’ye hizmette hiçbir engel tanımıyor, hiçbir mazerete izin vermiyoruz. Tek derdimiz bu ülkeye uzun yıllar hizmet edecek eserler üretmek. Birileri istemese de Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız.

‘MİLLETİN İRADESİNİ YIKMAK İÇİN HER ŞEYİ DENEDİLER’

Çıkmış birileri, ‘İsraf, israf, israf’ diyor. Ne israfı ya? Hayatınızda sizin böyle bir otoyol yapmışlığınız var mı? Milletin iradesini yıkmak için her şeyi denediler. Bunu da hep içerideki maşalarıyla yapmak istediler.