Erdoğan ‘istismar’ sessizliğini günler sonra bozdu

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 7:52 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 7:57 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 29 yaşındaki müridi ile evlendirilip istismar edilmesine ilişkin sessizliğini günler sonra bozdu. Erdoğan, “Hadiseyi milletimizin inancı ve o inancın temsilcisi kurumlarla irtibatlandırmak ahlaki olmayan bir çarpıtmadır.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında gazeteci Timur Soykan’ın ortaya çıkarttığı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirerek her gün cinsel istismara uğramasına değindi. Erdoğan, “Niyet mağdurun hakkını savunmak ise, biz bunu zaten yapıyoruz. Biz mağdurun ilk başvurusundan itibaren, tüm kurumlarımızda meseleyi sahiplendik. ” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Erdoğan, şunları söyledi:

Her şeyden önce 13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Hele hele daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam bir faciadır. İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen soruşturmanın ardından konu yargıya intikal etmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız mağdur için avukat temin etmiş, hukuki süreci yakından takip etmiştir. Reşit yaşa ulaşmadan evlilik ile ilgili hassasiyetimizi kimseye sorgulatmayız. Bay Kemal sen bunlardan anlamazsın, senin böyle bir hassasiyetin yok. Söyleyeceklerimden sonra kendine çeki düzen ver, kendini ona göre ayarla. Bu tartışmalarda gördüğümüz riyakarlıktan duyduğumuz rahatsızlığı ifade etmek istiyorum.

Niyet mağdurun hakkını savunmak ise, biz bunu zaten yapıyoruz. Biz mağdurun ilk başvurusundan itibaren, tüm kurumlarımızda meseleyi sahiplendik. Mesele medyada yer alana kadar bakanlıklarımız, kurumlarımız her türlü işlemi bihakkın yerine getirmiştir. Hadiseyi milletimizin inancı ve o inancın temsilcisi kurumlarla irtibatlandırmak ahlaki olmayan bir çarpıtmadır. Bu konuda tepkisini gösteren her vatandaşımızın hassasiyetinin, başımızın üstünde yeri vardır. Siz sırtınızı dönmekle, benim bakanıma ders veremezsiniz. Siz sırtınızı dönmekle başka şeyler yaptığınızın farkında değilsiniz!”

Bakan Yanık’tan günler sonra ‘6 yaşındaki çocuğa istismar’ açıklaması

Hiranur Vakfı’nın çocuk istismarı skandalıyla ilgili Aile Bakanlığı’ndan açıklama